Ντ. Τραμπ: Aπόπειρα πραξικοπήματος η διαδικασία παραπομπής μου
Κόσμος

Ντ. Τραμπ: Aπόπειρα πραξικοπήματος η διαδικασία παραπομπής μου

Την παραμονή της ψηφοφορίας στην Βουλή των Αντιπροσώπων επί των άρθρων παραπομπής του Ντόναλντ Τραμπ σε δίκη με το ερώτημα της καθαίρεσής του, ο Αμερικανός πρόεδρος προειδοποίησε τους Δημοκρατικούς βουλευτές ότι ενδεχόμενη παραπομπή του θα συνιστά «κήρυξη πολέμου κατά της αμερικανικής δημοκρατίας». 

Σε μια εξασέλιδη επιστολή του προς την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι, ο Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε τη διαδικασία για την πιθανή καθαίρεσή του «παράνομη απόπειρα πραξικοπήματος» του Δημοκρατικού Kόμματος.

«Αυτό δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια παράνομη, κομματική απόπειρα πραξικοπήματος που, με βάση τις τελευταίες εντυπώσεις, θα αποτύχει άσχημα στην κάλπη», έγραψε ο Τραμπ, αναφερόμενος στις προεδρικές εκλογές του 2020 που επιδιώκει να κερδίσει.

«Προχωρώντας με τη διαδικασία σας για άκυρη παραπομπή, παραβιάζετε τον όρκο σας στο αξίωμά σας, παραβιάζετε την υπακοή σας στο Σύνταγμα και κηρύσσετε ανοιχτό πόλεμο στην Αμερικανική Δημοκρατία», πρόσθεσε ο Τραμπ.

«Κοιτάξτε, αυτό ήταν από την αρχή μια απόλυτη απάτη», τόνισε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο, λίγο μετά τη δημοσίευση της επιστολής του.

Από την πλευρά του, ο ηγέτης της πλειοψηφίας των Δημοκρατικών στη Βουλή, Στένι Χόγιερ, ενημέρωσε ότι το νομοθετικό σώμα θα ψηφίσει την Τετάρτη επί των δύο άρθρων παραπομπής του προέδρου Τραμπ σε δίκη.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet