Παραδόθηκε ο νεότερος εκ των πιθανών δραστών του μακελειού στο Παρίσι
Κόσμος

Παραδόθηκε ο νεότερος εκ των πιθανών δραστών του μακελειού στο Παρίσι

Παραδόθηκε στις αστυνομικές αρχές ο νεότερος εκ των τριών υπόπτων για την επίθεση στη σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo, όπως δήλωσε αξιωματούχος του γραφείου της εισαγγελίας του Παρισιού.

Η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό των άλλων δύο ανδρών, οι οποίοι φέρεται ότι είναι αδέλφια και διέφυγαν με αυτοκίνητο μετά την επίθεση. Οι αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα μάλιστα φωτογραφίες των δύο αδελφών, απευθύνοντας έκκληση σε όποιον γνωρίζει οτιδήποτε να επικοινωνήσει με την αστυνομία, ενώ προειδοποίησαν ότι οι καταζητούμενοι είναι «οπλισμένοι και επικίνδυνοι».

Αξιωματούχος της εισαγγελίας δήλωσε ότι ο νεότερος εκ των τριών ενόπλων παραδόθηκε στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής Σαρλβίλ-Μεζιέρ, η οποία βρίσκεται περίπου 230 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Παρισιού.

Επικαλούμενο ανώνυμες πηγές, το τηλεοπτικό δίκτυο BFM TV μετέδωσε ότι ο νεαρός αποφάσισε να παραδοθεί αφότου είδε ότι είχε αναρτηθεί το όνομά του στα μέσα ενημέρωσης. Είχε προηγηθεί η δημοσιοποίηση εγγράφου της αστυνομίας, στο οποίο, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters κατονομάζονταν οι τρεις ένοπλοι ως οι: Σαΐντ Κουατσί γεννηθείς το 1980, Σαρίφ Κουατσί γεννηθείς το 1982 και Χαμίντ Μουράντ γεννηθείς το 1996.

Εν τω μεταξύ, χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης σε πολλές πόλεις της Ευρώπης προκειμένου να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στα θύματα της επίθεσης που σημειώθηκε εναντίον της σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet