Διορία λίγων ημερών για τις μεταρρυθμίσεις
Πολιτική

Διορία λίγων ημερών για τις μεταρρυθμίσεις

Tη συμφωνία του Εurogroup, της 20ής Φεβρουαρίου, επιβεβαίωσαν την Πέμπτη 19 Μαρτίου στις Βρυξελλες, οι πρόεδροι του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, της Κομισιόν και του Εurogroup.

Όπως επισημαίνεται, οι τρεις πρόεδροι συμφωνούν με τη συμφωνία του Eurogroup  της 20ής Φεβρουαρίου 2015.

«Στο πνεύμα αμοιβαίας εμποστοσύνης δεσμευόμαστε να επιταχύνουμε την εργασία και να την ολοκληρώσουμε το συντομότερο δυνατό», τονίζουν, προσθέτοντας ότι στο πλαίσιο της συμφωνίας του Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου 2015, οι ελληνικές αρχές θα έχουν την ευθύνη των μεταρρυθμίσεων και θα παρουσιάσουν έναν πλήρη κατάλογο εξειδικευμένων μεταρρυθμίσεων τις επόμενες ημέρες.

«Επιβεβαιώσαμε τις πρακτικές ρυθμίσεις επί της διαδικασίας: Οι συζητήσεις επί των πολιτικών θα πραγματοποιούνται στις Βρυξέλλες και η αποστολή συλλογής δεδομένων θα διεξάγεται στην Αθήνα. Το Eurogroup δηλώνει έτοιμο να συγκληθεί το συντομότερο δυνατό», καταλήγει η δήλωση.

«Είχαμε μια ήρεμη και συλλογική συζήτηση», δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ λίγο μετά το τέλος της επταμερούς συνάντησης για την Ελλάδα στις Βρυξέλλες, επισημαίνοντας ότι όλες οι πλευρές δεσμεύτηκαν για την εφαρμογή της συμφωνίας του Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου.

«Σε πνεύμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης δεσμευτήκαμε να επιταχύνουμε την εφαρμογή του προγράμματος και η ελληνική κυβέρνηση αναμένεται να επιδείξει πλήρη υπευθυνότητα ως προς τις μεταρρυθμίσεις», είπε η καγκελάριος.

Η Μέρκελ γνωστοποίησε πως τις επόμενες μέρες η ελληνική κυβέρνηση θα αποστείλει μια ολοκληρωμένη λίστα με συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις και πρόσθεσε πως ο Έλληνας πρωθυπουργός διευκρίνισε πως οι πολιτικές συζητήσεις μεταξύ των θεσμών θα διενεργούνται στις Βρυξέλλες.

«Δεν πρόκειται για έναν πρώτο κατάλογο, αλλά για μια ολοκληρωμένη λίστα με μεταρρυθμίσεις», τόνισε η Μέρκελ, κάνοντας λόγο για προσωπική δέσμευση από πλευράς του Έλληνα πρωθυπουργού να στείλει άμεσα τον κατάλογο των μεταρρυθμίσεων.

Όσον αφορά την εκταμίευση οικονομικής δόσης, η Γερμανίδα καγκελάριος ξεκαθάρισε πως αυτό θα γίνει στη βάση της αξιολόγησης και θετικής αποτίμησης του προγράμματος.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet