Κινητικότητα στην Αθήνα με ελπίδες για συμφωνία στο… παρά πέντε
Πολιτική

Κινητικότητα στην Αθήνα με ελπίδες για συμφωνία στο… παρά πέντε

Νέος γύρος επαφών μεταξύ Αθήνας και Βρυξελλών βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και λίγες ώρες με στόχο μια «βιώσιμη λύση» ώρες πριν εκπνεύσει η ισχύς του προγράμματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός επανεξετάζει τη χθεσινοβραδινή πρόταση Γιούνκερ, ωστόσο κατ’ άλλες πληροφορίες αυτό διαψεύδεται.

Αναβλήθηκε και σήμερα η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ενδεικτικό του γεγονότος ότι όλα είναι υπό εξέλιξη.

Πληροφορίες θέλουν τον πρωθυπουργό να επανεξετάζει τη χθεσινοβραδινή πρόταση Γιούνκερ, ωστόσο σε tweet του ο δημοσιογράφος Πίτερ Σπίγκελ ανέφερε πως ανώτατος έλληνας αξιωματούχος διέψευσε την πληροφορία και συμπληρώνει ότι ίσως υπάρξει κάποια κίνηση από την πλευρά της Αθήνας το απόγευμα.

«Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα θα λήξει σήμερα τα μεσάνυκτα. Η πόρτα παραμένει ανοικτή για συμφωνία, αλλά ο χρόνος τελειώνει», δήλωσε νωρίτερα ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς από τις Βρυξέλλες, λέγοντας ότι ακόμη δεν έχει γίνει κάποια κίνηση από την πλευρά της Ελλάδος.

Αργά το βράδυ της Δευτέρας υπήρξε νέα πρόταση από τον πρόεδρο της Κομισιόν, η οποία απορρίφθηκε άμεσα από την κυβέρνηση.

Βάσει κυβερνητικών πηγών, ο πρέδρος της Κομισιόν ζητά στη νέα πρόταση:

1. Να γίνει αποδεκτό το κείμενο των Θεσμών.
2. Ο κ. Τσίπρας να ζητήσει από τους πολίτες να ψηφίσουν «ναι».
3. Οι Θεσμοί να αποδεκτούν μια αλλαγή στο κείμενό τους.
4. Η κυβέρνηση να ζητήσει τη σύγκληση έκτακτο Eurogroup.

Από την πλευρά της, η ελληνική κυβέρνηση φέρεται να διαμήνυσε ότι βαδίζει προς την κάλπη, ακούει με ενδιαφέρον ό,τι λέγεται και γράφεται και εργάζεται για τη λύση.

Σύμφωνα με κύκλους του Μεγάρου Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας την Κυριακή θα ψηφίσει στο δημοψήφισμα «όχι».

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet