Ορκωμοσία για τα νέα μέλη της κυβέρνησης, “σφήνες” από την Αριστερή Πλατφόρμα
Πολιτική

Ορκωμοσία για τα νέα μέλη της κυβέρνησης, “σφήνες” από την Αριστερή Πλατφόρμα

Με την ορκωμοσία ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου ξεκινούν τη μέρα τους τα νέα μέλη της κυβέρνησης, μετά τον ανασχηματισμό στον οποίο προχώρησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Θα ακολουθήσουν οι τελετές παράδοσης-παραλαβής χαρτοφυλακίων και με ενδιαφέρον αναμένονται οι δηλώσεις των πρώην υπουργών, όπως του Παναγιώτη Λαφαζάνη, που καρατομήθηκαν μετά την απόφασή τους να διαφοροποιηθούν στην ψηφοφορία στη Βουλή για τα προαπαιτούμενα μέτρα.

Ήδη στην ιστοσελίδα iskra.gr, που απηχεί τις θέσεις της Αριστερής Πλατφόρμας και του Π. Λαφαζάνη, αναφέρεται ότι «όσο κι αν η απομάκρυνση των ‘τριών’ ήταν περίπου αναμενόμενη, μετά και την διαφοροποίησή τους στις ψηφοφορίες στη Βουλή για το νέο μνημόνιο, το οποίο και καταψήφισαν, δεν παύει η απομάκρυνσή τους να έχει βαρύνουσα πολιτική σημασία με αυτονόητο πολιτικό πρόσημο».

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, συνεργάτες του πρώην υπουργού τόνιζαν ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ και μαζί του η κυβέρνηση δεν πρέπει να παγιδευθούν σε έναν ολισθηρό ‘μονόδρομο’ που προδιαγράφει η απαράδεκτη συμφωνία με τους ‘θεσμούς’, αλλά να βρουν τη δύναμη να καταστήσουν προσωρινές τις πολιτικές αναδιπλώσεις και να αποτρέψουν πολιτικές επιλογές και δεσμεύσεις οι οποίες θα οδηγήσουν σε αναίρεση και ακύρωση τις ριζοσπαστικές προγραμματικές εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης».

Τη θέση του Παναγιώτη Λαφαζάνη στο υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης αναλαμβάνει ο μέχρι χθες υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης.

Υπουργός Εργασίας αναλαμβάνει ο Γιώργος Κατρούγκαλος, που αναβαθμίζεται σε υπουργό από αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Τη θέση του κ. Κατρούγκαλου καταλαμβάνει ο Χριστόφορος Βερναρδάκης, έως τώρα γενικός γραμματέας συντονισμού του κυβερνητικού έργου.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet