“Απογοητευτικές” οι “50 αποχρώσεις του γκρι”
Πολιτισμός

“Απογοητευτικές” οι “50 αποχρώσεις του γκρι”

«50 αποχρώσεις του γκρι» («50 shades of Grey», ΗΠΑ. 2015) της Σαμ Τέιλορ Τζόνσον, με τους Τζέιμι Ντόρνεν, Ντακότα Τζόνσον, Μάρσια Γκέι Χάρντεν

Τουλάχιστον αμήχανο και αρκετά παγωμένο σε αφήνει η πολυσυζητημένη κινηματογραφική εκδοχή των «50 αποχρώσεων του γκρι», του ερωτικού μπεστ σέλερ της Ε. Λ. Τζέιμς και πρώτου μέρους μιας τριλογίας που έχει απασχολήσει τον γυναικείο πληθυσμό όλου του πλανήτη.

Η ταινία της Σαμ Τέιλορ Τζόνσον (που είχε γυρίσει το νόστιμο βιογραφικό φιλμ «Όλοι θέλουν λίγη αγάπη» για τα εφηβικά χρόνια του Τζον Λένον) δεν έχει ιδιαίτερο ερωτισμό, δεν έχει ιδιαίτερα χαρισματικό πρωταγωνιστή (ο Τζέιμι Ντόρνεν είναι σαν μια άχαρη «διασταύρωση» Κρις Ο΄ Ντόνελ και Τζουντ Λο) και όσο για το «προχωρημένο», διαστροφικό σεξ που υποτίθεται ότι η ιστορία του βιβλίου υπόσχεται, εδώ που τα λέμε, με τα σημερινά κινηματογραφικά δεδομένα είναι για… γέλια.

Όταν ο δισεκατομμυριούχος Κρίστιαν Γκρέι λέει «καλώς ήρθες στον κόσμο μου» στην Αναστάζια (Nτακότα Τζόνσον) τη νεαρή φοιτήτρια που έχει παρασυρθεί στο σεξουαλικό σύμπαν του μετά από τη συνέντευξη που του πήρε, αναρωτιέσαι σε τι αλήθεια διαφέρει αυτός ο κόσμος αυτού του καλοντυμένου κυρίου από τον ερωτικό κόσμο του… οποιουδήποτε. Προφανώς μόνο στο ότι ο κ. Γκρέι είναι ένας πολύ πλούσιος άνθρωπος, κάτι που προφανώς εξιτάρει την κοπέλα και προφανώς πολλές γυναίκες.

 Στο μεγαλύτερο μέρος της η ταινία έχει πληκτικούς  διαλόγους, όπως για παράδειγμα η υποφωτισμένη, δήθεν ατμοσφαιρική σκηνή όπου η κοπέλα διαβάζει τους όρους του συμβολαίου που πρέπει να υπογράψει για να δοθεί στις ορέξεις του Γκρέι. Ένα ερωτικό συμβόλαιο που σου προκαλεί χασμουρητά ανάμεσα στα γέλια αποδοκιμασίας.

Καταλήγω: Με καθαρά ερωτικούς όρους, η ταινία «50 αποχρώσεις του γκρι» του 2015 συγκρινόμενη με την «Εμανουέλα», ταινία της δεκαετίας του 1970,  είναι νηπιαγωγείο!

Άρα ξαναδιαβάστε το βιβλίο καλύτερα από το να δείτε την ταινία.

 Βαθμολογία: 1 ½

(5: εξαιρετική, 4: πολύ καλή, 3: καλή, 2: ενδιαφέρουσα, 1: μέτρια, 0: απαράδεκτη, _: χωρίς άποψη)

Αίθουσες

ΑΘΗΝΑ: ΤΡΙΑ ΑΣΤΕΡΙΑ – CINERAMA – ODEON KOSMOPOLIS ΜΑΡΟΥΣΙ – ODEON STARCITY – STER ΙΛΙΟΝ – ΟΛΑ ΤΑ VILLAGE – ΑΕΛΛΩ – ΑΘΗΝΑΙΟΝ CINEPOLIS ΓΛΥΦΑΔΑ – ΑΘΗΝΑΙΟΝ – ΑΙΓΛΗ ΧΑΛΑΝΔΡΙ – ΑΝΟΙΞΗ ΧΑΙΔΑΡΙ – ΑΤΛΑΝΤΙΣ – ΑΤΤΑΛΟΣ Ν.ΣΜΥΡΝΗ – ΒΑΡΚΙΖΑ – ΕΛΛΗ – ΖΕΑ – ΚΗΦΙΣΙΑ – ΝΑΝΑ – ΟΝΕΙΡΟ ΡΕΝΤΗ – ΟΣΚΑΡ ΑΧΑΡΝΩΝ -ΣΙΝΕΑΚ ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΤΡΙΑΝΟΝ – ΦΟΙΒΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ – ΧΟΛΑΡΓΟΣ -ΛΑΜΠΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑΣ ΑΙΓΑΛΕΩ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ODEON ΠΛΑΤΕΙΑ – STER ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – VILLAGE COSMOS – VILLAGE ΛΙΜΑΝΙ – ΚΟΛΟΣΣΑΙΟΝ

Πηγή: tovima.gr/Γιάννης Ζουμπουλάκης

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet