Την Παραολυμπιονίκη της Αθήνας Π. Καντζά τίμησε ο Γ. Πατούλης
Αθλητισμός

Την Παραολυμπιονίκη της Αθήνας Π. Καντζά τίμησε ο Γ. Πατούλης

Τη «βούληση της Περιφέρειας Αττικής να συνεχίσει να συμβάλλει στην οικοδόμηση ενός σύγχρονου γυναικείου κινήματος χωρίς αποκλεισμούς και στη στήριξη γυναικών που κάνουν πράξη την υπέρβαση, μέσα από μία προσωπική προσπάθεια που αποτελεί φάρο ελπίδας και αισιοδοξίας», διατύπωσε ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, χαιρετίζοντας την τιμητική εκδήλωση για τη γυναίκα αθλήτρια με αναπηρία που διοργανώθηκε από την Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες (ΕΑΟΜ-ΑμεΑ), παρουσία του υφ. Αθλητισμού Λ. Αυγενάκη και της συζύγου του πρωθυπουργού Μαρέβας Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη.

Η εκδήλωση με τίτλο «Με Γυναικείο Αποτύπωμα» πραγματοποιήθηκε με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας υπό την αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Στο πρόσωπο της Παραολυμπιονίκη της Αθήνας, Παρασκευής Καντζά, η ΕΑΟΜ-ΑμεΑ τίμησε την αθλήτρια με αναπηρία που είναι εργαζόμενη, σύζυγος και μητέρα. Το βραβείο που απένειμε ο περιφερειάρχης Αττικής παρέλαβε για λογαριασμό της Παρασκευής Καντζά ο Χρήστος Κορομηλάς, πρόεδρος της Επιτροπής Αθλητών της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες (ΕΑΟΜ-ΑμεΑ).

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης η αθλήτρια της ξιφασκίας με αμαξίδιο, Κέλλυ Λουφάκη, ως πρέσβειρα του BEACTIVE, αναφέρθηκε στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα και στον ρόλο που επιτελεί ώστε να παροτρύνει τα νέα παιδιά ν` ασχοληθούν με την άσκηση και τον αθλητισμό και η βραδιά έκλεισε με την ανάδειξη πέντε γυναικών από τον χώρο των επιστημών, της μουσικής, της υποκριτικής και της δημοσιογραφίας σε Πρέσβειρες της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ.

Διαβάστε την αναλυτική ανακοίνωση

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet