Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής: Συνεχείς παρατάσεις και «παρέλαση» εκατομμυρίων ευρώ για το έργο του Φαληρικού Όρμου
Κοινωνία

Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής: Συνεχείς παρατάσεις και «παρέλαση» εκατομμυρίων ευρώ για το έργο του Φαληρικού Όρμου

Ακόμη μία παράταση στην ολοκλήρωση της Α’ φάσης του έργου του Φαληρικού Όρμου έδωσε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Αττικής, μεταθέτοντας την ημερομηνία περάτωσής του για τον Νοέμβριο του 2021, παρά τις αρχικές εξαγγελίες του κ. Πατούλη ότι το έργο θα τέλειωνε εντός του 2020, όπως σημειώνει η παράταξη Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής, με επικεφαλής τον Γιάννη Σγουρό.

Στη συνέχεια της σχετικής ανακοίνωσης, ο συνδυασμός αναφέρει τα εξής:

Έτσι, παρατείνεται για ακόμη έξι μήνες (δύο και τέσσερις μήνες) η ομηρεία των πολιτών χωρίς βεβαίως από την πορεία των έργων να είναι βέβαιο ότι δεν θα χρειαστεί να δοθεί και άλλη παράταση/εις για ένα έργο που ξεκίνησε με προϋπολογισμό γύρω στα 70 εκατ. ευρώ και έχει ήδη ξεπεράσει τα 110 εκατ. ευρώ, ενώ έχει εκτροχιαστεί κατά 100 % από το αρχικό του χρονοδιάγραμμα.

Αποτέλεσμα της νέας παλινωδίας ήταν να αρχίσουν οι αλληλοκατηγορίες και η μετάθεση ευθυνών από την παράταξη Πατούλη σε αυτήν της Δούρου και τούμπαλιν με τη μεν πρώτη να εγκαλεί τη δεύτερη ότι ξεκίνησε το έργο, χωρίς εξασφαλισμένες πιστώσεις, τη δε δεύτερη να απαντά ότι η σημερινή διοίκηση έχει χάσει πλήρως τον έλεγχο της εργολαβίας σε ένα θλιβερό γαϊτανάκι ευθυνών με τους πολίτες να πληρώνουν στην κυριολεξία, αλλά και μεταφορικά το «μάρμαρο» των ολιγωριών και των δύο διοικήσεων.

Σε δηλώσεις του μετά τη νέα παράταση του έργου ο επικεφαλής της παράταξης Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής, Γιάννης Σγουρός, δήλωσε ότι «υπάρχουν συνολικά ευθύνες τόσο στην προηγούμενη όσο και στη σημερινή διοίκηση της Περιφέρειας για τις καθυστερήσεις στην υλοποίηση του έργου και την εκτροπή του προϋπολογισμού του που το έχει μετατρέψει σε βαρέλι δίχως πάτο. Η Αθηναϊκή Ριβιέρα έχει γίνει ένα απέραντο εργοτάξιο χωρίς χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης. Οι πολίτες έχουν κάθε δικαίωμα να πληροφορηθούν το χρονοδιάγραμμα του έργου, πότε θα τελειώσει η Α’ φάση και πότε η Β’ φάση, πότε δηλαδή το έργο θα είναι λειτουργικό, με ποιο κόστος και ποιοι θα πληρώσουν τα σπασμένα όλων αυτών των ολιγωριών».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet