Δύναμη Ζωής: Στις καλένδες στέλνει η διοίκηση Πατούλη το Δημόσιο Οικολογικό Πάρκο στον Φαληρικό Όρμο
Κοινωνία

Δύναμη Ζωής: Στις καλένδες στέλνει η διοίκηση Πατούλη το Δημόσιο Οικολογικό Πάρκο στον Φαληρικό Όρμο

«Για μία ακόμη φορά η διοίκηση Πατούλη δεν απάντησε στο κρίσιμο ερώτημα που έθεσε με την Επερώτησή της η Δύναμη Ζωής για το πότε επιτέλους θα γίνει η δημοπράτηση της Β’ Φάσης των έργων στον Φαληρικό Όρμο για τη δημιουργία του Δημόσιου, Οικολογικού Πάρκου» επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η περιφερειακή παράταξη της τέως περιφερειάρχη Ρένας Δούρου, απαντώντας εμμέσως και στην πρόσφατη αντίστοιχη ανακοίνωση της περιφερειακής αρχής.

Κατά τη χθεσινή (5/10) συζήτηση της Επερώτησης στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής «η διοίκηση Πατούλη και ο ίδιος ο περιφερειάρχης δεν έδωσαν ούτε καν μια ενδεικτική ημερομηνία» τονίζει η Δύναμη Ζωής και προσθέτει:

«Παραπέμπεται έτσι το έργο στις καλένδες. Καθόλου τυχαίο αυτό, αν σκεφθεί κανείς ότι ο πολιτικός χώρος της Δεξιάς, επί της ουσίας αντιστρατεύεται τον ίδιο τον χαρακτήρα αυτού του έργου.

Είναι εναντίον του δημόσιου χαρακτήρα του. Θέλουν μόνο ιδιωτικές επενδύσεις, όπως ακριβώς γίνεται σε όλη την παραλιακή ζώνη. Η Ανάπλαση του φαληρικού Όρμου είναι το αντιπαράδειγμα σε αυτήν την επέλαση μεγάλων συμφερόντων, γι’ αυτό άφησαν το χώρο (πρώην Ολυμπιακή εγκατάσταση) να ρημάζει και γίνεται σκουπιδότοπος από το 2004 και μετά.

Είναι επίσης εναντίον του Οικολογικού χαρακτήρα του έργου. Θέλουν μόνο μεγάλες εμπορικές χρήσεις και κέντρα αχαλίνωτου καταναλωτισμού για μεγάλα ιδιωτικά κέρδη. Δεν θέλουν αυτήν την ανάπλαση, που έχει σχεδιασθεί από Έλληνες επιστήμονες και προβλέπει εκτεταμένες φυτεύσεις υψηλού πρασίνου μεσογειακής χλωρίδας, ανοιχτούς πολιτιστικούς χώρους, χώρους άσκησης και ευεξίας μέσα στο πάρκο, 3 μεγάλες κολυμβητικές δεξαμενές, ποδηλατόδρομους, μικρής κλίμακας υποδομές εστίασης και διασκέδασης -ακόμη και ανασύσταση της φυσικής παραλίας, που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί αν καθαρισθεί ο Κηφισός».

Διαβάστε την αναλυτική ανακοίνωση της Δύναμης Ζωής για την επερώτηση σχετικώς με τα έργα στον Φαληρικό Όρμο

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet