Επίσκεψη της Ευρωπαίας επιτρόπου Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων στην Εθνική Πινακοθήκη και το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο
Κοινωνία

Επίσκεψη της Ευρωπαίας επιτρόπου Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων στην Εθνική Πινακοθήκη και το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο

Στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποιεί στη χώρα μας η Ευρωπαία επίτροπος Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων E. Ferreira, παρουσία του περιφερειάρχη Αττικής, Γ. Πατούλη και των συναρμόδιων υπουργών, επισκέφθηκε και ξεναγήθηκε χθες (30/9) το απόγευμα σε δύο έργα που χρηματοδοτήθηκαν από την Περιφέρεια Αττικής, μέσω του ΠΕΠ της Περιφέρειας Αττικής, την Εθνική Πινακοθήκη και το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο.

Στην επίσκεψη στην Πινακοθήκη παρόντες ήταν ο υπουργός Ανάπτυξης, Α. Γεωργιάδης, η υπουργός Πολιτισμού, Λ. Μενδώνη, ο υφ. Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γ. Τσακίρης, ο γ. γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, Δ. Σκάλκος και ο γ. γραμματέας Πολιτισμού, Γ. Διδασκάλου. Στο Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο την Ευρωπαία Επίτροπο συνόδευσαν, πλην του περιφερειάρχη και ο υπουργός Ανάπτυξης, ενώ παραβρέθηκαν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σ. Λιβανός.

Το έργο και τις υποδομές παρουσίασαν στην Επίτροπό ο πρόεδρος του Ινστιτούτου, Αλ. Σαμαράς και τα μέλη της Διοικητικής Επιτροπής Γ. Ρωμάνος, Γ. Μελάς, Κ. Μαχαίρα και Α. Παπαθανασίου. Από την πλευρά της Περιφέρειας συμμετείχαν ο προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής, Δ. Δρόσης και ο διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών, Αλ. Καλογερόπουλος.

Μετά την ολοκλήρωση της ξενάγησης πραγματοποιήθηκε στην Εθνική Πινακοθήκη συνέντευξη Τύπου. Ο κ. Πατούλης δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Σήμερα είχαμε την ιδιαίτερη τιμή και χαρά να υποδεχθούμε στο ολοκαίνουργιο και σύγχρονο κτήριο της Εθνικής Πινακοθήκης την Ευρωπαία Επίτροπο Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων E. Ferreira. Αξιοποιώντας τους πόρους του ΕΣΠΑ και σε συνεργασία με το υπ. Πολιτισμού, ολοκληρώσαμε ένα έργο που αποτελεί σημείο αναφοράς για την πατρίδα και το Λεκανοπέδιο, προσελκύοντας καθημερινά χιλιάδες Έλληνες και ξένους επισκέπτες. Για εμάς οι υποδομές που ενισχύουν το πολιτιστικό κεφάλαιο της Αττικής είναι προτεραιότητα καθώς διευρύνουν ουσιαστικά τις αναπτυξιακές προοπτικές της, συμβάλλουν στην αύξηση της τουριστικής κίνησης, αλλά και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Έχουμε ακόμα πολλά να κάνουμε και προς αυτή την κατεύθυνση πραγματοποιούμε ήδη  συναντήσεις με την υπ. Πολιτισμού, με αφορμή το επόμενο ΠΕΠ Αττικής 2021-2027 και τα έργα που θα μπορούν να χρηματοδοτηθούν από το πρόγραμμα. Θέλω να διαβεβαιώσω ότι η Περιφέρεια Αττικής θα αξιοποιήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο πόρους και από το νέο ΕΣΠΑ για την υλοποίηση έργων πνοής που αποσκοπούν στην ανάδειξη, την προβολή και τη διάχυση του πολιτιστικού μας πλούτου».

Από την πλευρά της, η κ. Ferreira αναφέρθηκε στα σημαντικά βήματα που έχουν γίνει από τη χώρα μας στην υλοποίηση έργων τα οποία μάλιστα σχετίζονται άμεσα με την ποιότητα ζωής των πολιτών, ενώ τόνισε ότι διανύουμε μια κρίσιμη περίοδο λόγω της πανδημίας και της οικονομικής κρίσης. Για τον λόγο αυτόν υπογράμμισε ότι έχει τεθεί σε εφαρμογή ένα σημαντικό σχέδιο, το πρόγραμμα ανάκαμψης, το οποίο έχει πολυετή χρηματοδότηση συνοχής, η οποία ξεκινά το 2021 και φτάνει μέχρι το 2027. Όπως είπε, η χώρα μας είναι η πρώτη που ανταποκρίθηκε με γρήγορους ρυθμούς στην κατάρτιση επιχειρησιακών σχεδίων και θα είναι έτοιμα να προχωρήσουμε στην υποβολή τους. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο ζήτημα της συνοχής υπογραμμίζοντας ότι σκοπός είναι να συμβάλει η Ε.Ε. στην προσπάθεια να γίνει η ζωή των πολιτών περισσότεροβιώσιμη και παραγωγική.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet