Ποια σχολεία κλείνουν στον Βόρειο Τομέα Αθηνών λόγω καύσωνα – Συνεχής ενημέρωση
Κοινωνία

Ποια σχολεία κλείνουν στον Βόρειο Τομέα Αθηνών λόγω καύσωνα – Συνεχής ενημέρωση

Την αρχή έκανε ο Δήμος Αθηναίων, με την απόφασή του να κλείσει τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης την Τεάρτη 12 Ιουνίου, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών στη χώρα και πλέον ακολουθούν και Δήμοι του Βόρειου Τομέα Αθηνών.

Ακολουθούν οι σχετικές ανακοινώσεις, για τις οποίες θα υπάρχει συνεχής ανανέωση, με βάση την πληροφόρηση από τις αντίστοιχες δημοτικές αρχές.

Δήμος Αγίας Παρασκευής

Με αφορμή τις μετεωρολογικές προβλέψεις για την επικράτηση πολύ υψηλών θερμοκρασιών, ακόμα και  άνω των 40 βαθμών Κελσίου, τα επόμενα 24ωρα, και για προληπτικούς λόγους, αναστέλλεται η λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία και Δημοτικά) του Δήμου Αγίας Παρασκευής, αύριο Τετάρτη 12/6 και την Πέμπτη 13/6.

Στόχος είναι η προστασία και η ασφάλεια τόσο των μαθητών και των γονέων, όσο και του εκπαιδευτικού προσωπικού.

Διευκρινίζεται πως όλοι οι Βρεφονηπιακοί και οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου διαθέτουν κλιματιζόμενες αίθουσες και  θα λειτουργήσουν κανονικά για όσους γονείς επιθυμούν να φέρουν τα παιδιά τους.

Κανονικά  θα λειτουργήσουν επίσης όλα τα Γυμνάσια και Λύκεια του Δήμου προκειμένου να διεξαχθούν ομαλά οι πανελλήνιες, οι προαγωγικές και οι απολυτήριες εξετάσεις των μαθητών.

Σε ό,τι αφορά τις  εορταστικές εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί στα σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά, με αφορμή τη λήξη της σχολικής περιόδου, σημειώνεται πως είναι στη διακριτική ευχέρεια των διευθυντών των σχολείων για το αν θα πραγματοποιηθούν, πάντα με προτεραιότητα την ασφάλεια των παιδιών, των γονέων και του εκπαιδευτικού προσωπικού.

Δήμος Βριλησσίων

Αύριο Τετάρτη 12/06/2024 αναστέλλεται η εκπαιδευτική λειτουργία των Δημοτικών Σχολείων και των Νηπιαγωγείων στον Δήμο Βριλησσίων λόγω των ακραία υψηλών θερμοκρασιών που αναμένεται να επικρατήσουν, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Σε όσα σχολεία έχουν προγραμματιστεί εορτές λήξης της σχολικής χρονιάς τις απογευματινές ώρες θα διεξαχθούν κανονικά.

Την Πέμπτη 13/06/2024 τα σχολεία όλων των βαθμίδων στον Δήμο Βριλησσίων θα είναι κλειστά λόγω της τοπικής εορτής-αργίας της Αναλήψεως του Κυρίου.

Για την Παρασκευή 14/06/2024 η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί ανάλογα με την εξέλιξη των καιρικών συνθηκών.

Δήμος Ηρακλείου Αττικής

Κλειστά θα παραμείνουν την Τετάρτη 12 Ιουνίου όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (νηπιαγωγεία και δημοτικά) του Δήμου Ηρακλείου Αττικής με απόφαση του δημάρχου Νίκου Μπάμπαλου. Η απόφαση πάρθηκε έπειτα από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο με τους υπεύθυνους του Τμήματος Παιδείας και της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης παίρνοντας υπόψη τις προβλέψεις για έντονα υψηλές καιρικές θερμοκρασίες των επόμενων ημερών και προκειμένου να προστατευτούν τα μικρά παιδιά.

Η λειτουργία των σχολείων για το υπόλοιπο της εβδομάδας θα καθοριστεί με νεότερη απόφαση ανάλογα με τα μετεωρολογικά δελτία.

Για τη διεξαγωγή μαθήματος με εναλλακτικό τρόπο θα αποφασίσουν και θα ενημερώσουν οι εκπαιδευτικοί του κάθε σχολείου.

Νεότερη ενημέρωση: 12 Ιουνίου

Την αναστολή των διά ζώσης μαθημάτων για όλα τα σχολεία (δημόσια και ιδιωτικά) της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (νηπιαγωγεία και δημοτικά) στα όρια της πόλης για την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024 αποφάσισε με νεότερη του απόφαση ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής Νίκος Μπάμπαλος, αφού, σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολογικών δελτίων, η συγκεκριμένη ημέρα θα είναι αρκετά πιο έντονη σε επίπεδο υψηλής θερμοκρασίας.

Το ίδιο θα ισχύσει και για το ΕΕΕΚ Ηρακλείου Αττικής.

Η λειτουργία των σχολείων για την Παρασκευή 14/6 θα οριστεί με νεότερη απόφαση ανάλογα με τις ενημερώσεις της ΕΜΥ.

Δήμος Κηφισιάς

Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης

Αναστέλλεται η εκπαιδευτική λειτουργία δημόσιων και ιδιωτικών νηπιαγωγείων, καθώς και των δημοτικών σχολείων στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης την Τετάρτη 12 Ιουνίου, με απόφαση δημάρχου, λόγω των ακραία υψηλών θερμοκρασιών.

Δήμος Αμαρουσίου

Αναστέλλεται η λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στον Δήμο Αμαρουσίου για την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024,  με απόφαση του δημάρχου Θεόδωρου Αμπατζόγλου, καθώς οι συνθήκες υψηλών θερμοκρασιών που επίκεινται πρόκειται να καταστήσουν δυσχερή την έλευση και την παραμονή των μαθητών/τριών στους σχολικούς χώρους.

Η λειτουργία των σχολικών μονάδων για το υπόλοιπο της εβδομάδας θα καθοριστεί με νεότερη απόφαση, ανάλογα με τα μετεωρολογικά δελτία.      

Δήμος Νέας Ιωνίας

Πραγματοποιήθηκε σήμερα ευρεία σύσκεψη υπό τον δήμαρχο, παρουσία των αρμόδιων αντιδημάρχων και εμπλεκομένων υπηρεσιακών παραγόντων, για τα μέτρα προστασίας τις ημέρες του καύσωνα.

Οι αποφάσεις που πάρθηκαν (σ.σ. για τα σχολεία) ώστε να αντιμετωπιστεί το κύμα καύσωνα από σήμερα Τρίτη 11-6-2024 έως και την Παρασκευή 14-06-2024, αλλά και για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί είναι οι ακόλουθες:

Συνεχίζεται η λειτουργία των σχολικών μονάδων σύμφωνα με το πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού (Αρ.Πρωτ.: Φ1/64708/ΓΔ4).

Θα χρησιμοποιηθούν σκιερές και δροσερές αίθουσες, καθώς και αίθουσες που διαθέτουν κλιματιστικά, ανεμιστήρες οροφής ή δαπέδου.

Ο Δήμος θα παρέχει στα παιδιά και στους ηλικιωμένους εμφιαλωμένα νερά.

Ο Δήμαρχος της Νέας Ιωνίας

Παναγιώτης Μανούρης

Αντιδρά η Λαϊκή Συσπείρωση Νέας Ιωνίας

Στην ανακοίνωση της δημοτικής αρχή αντέδρασε η δημοτική παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση Νέας Ιωνίας, η οποία ζητά πρόσθετα αυξημένα μέτρα για τα σχολεία, λόγω του καύσωνα.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή της αναφέρει:

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ν. Ιωνίας τονίζει πως, αφού η δημοτική αρχή αποφάσισε να λειτουργήσουν τα σχολεία αύριο και μεθαύριο, πρέπει να πάρει και όλα τα έκτακτα μέτρα για την προστασία των παιδιών και των εκπαιδευτικών.

Η αγωνία των γονιών και των δασκάλων είναι δικαιολογημένη, γιατί ξέρουν ποια είναι η κατάσταση των σχολείων, δηλ. ότι η υποδομή τους είναι ανεπαρκής έως ανύπαρκτη! Είναι γνωστό πως «δροσερές» αίθουσες δεν μπορούν να υπάρξουν στα κοντέινερ ούτε στα ακατάλληλα κτήρια που υπάρχουν στον Δήμο μας.

Επομένως, δεν αρκεί η επίκληση κάποιων εγκυκλίων, αλλά άμεσα μέτρα! Υπάρχουν καταγγελίες γονέων που τους ζητήθηκε να φέρουν ανεμιστήρες στα σχολεία των παιδιών τους! Ζητάμε να υπάρξει πλήρης εικόνα μέχρι το βράδυ ανά σχολική μονάδα για το αν είναι εξασφαλισμένοι ανεμιστήρες, κλιματισμός, καταγραφή παιδιών και εκπαιδευτικών με προβλήματα υγείας, που πρέπει να προστατευτούν πιο πολύ, αν έχουν εξασφαλιστεί νοσηλευτές ανά σχολείο και προφανώς η παροχή νερού!

Δήμος Παπάγου – Χολαργού

Με απόφαση του δημάρχου Παπάγου – Χολαργού Ηλία Αποστολόπουλου αναστέλλεται η εκπαιδευτική λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία Παπάγου και Χολαργού), την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024, λόγω του επικείμενου καύσωνα.

Η απόφαση πάρθηκε έπειτα από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τον αντιδήμαρχο Παιδείας Κυριάκο Λινάκη και την πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μάρω Πατσαρίση και μετά από επικοινωνία με τους διευθυντές και προϊστάμενες, προκειμένου να προστατευθούν τα μικρά παιδιά από τις υψηλές θερμοκρασίες.

Η λειτουργία των σχολείων για τις επόμενες ημέρες θα καθοριστεί με νεότερη απόφαση ανάλογα με τα μετεωρολογικά δελτία.

Διευκρινίζεται ότι οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί του Δήμου θα λειτουργήσουν κανονικά.

Δήμος Πεντέλης




Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού

Κατόπιν απόφασης του δημάρχου Χαράλαμπου Μπονάτσου και λόγω του καύσωνα που επικρατεί, τα σχολεία Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου (Νηπιαγωγεία και Δημοτικά) θα παραμείνουν κλειστά την Τετάρτη 12 και την Πέμπτη 13 Ιουνίου. 

Η αναστολή αφορά και τα ιδιωτικά σχολεία.

Ανοιχτές θα παραμείνουν όλες οι μονάδες Προσχολικής Αγωγής (δημόσιοι και ιδιωτικοί βρεφονηπιακοί σταθμοί). 

Δήμος Χαλανδρίου

Αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων στους Δήμους Αμαρουσίου, Κηφισιάς, Λυκόβρυσης – Πεύκης, Πεντέλης ζητούν οι εκπαιδευτικοί

Εν τω μεταξύ, το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. Αμαρουσίου, συνεκτιμώντας το γεγονός ότι στην πλειονότητά τους τα σχολικά κτήρια είναι ακατάλληλα για διδασκαλία υπό συνθήκες καύσωνα, καθώς δεν διαθέτουν κλιματισμό, υπάρχουν, ιδιαίτερα στα νηπιαγωγεία, πολλές αίθουσες ελαφράς προκατασκευής (τύπου conteiner), οι αύλειοι χώροι δεν διαθέτουν επαρκή σκιερά μέρη και ιδιαίτερα σε ορισμένες αίθουσες, τις τελευταίες διδακτικές ώρες, είναι αδύνατη η οποιαδήποτε εκπαιδευτική λειτουργία, καλεί τις δημοτικές αρχές των Δήμων Αμαρουσίου, Κηφισιάς, Λυκόβρυσης – Πεύκης και Πεντέλης να εξετάσουν το ζήτημα της λειτουργίας των σχολείων, με γνώμονα την ασφάλεια και την υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet