Πρόγραμμα «Ανακύκλωση στις Λαϊκές Αγορές της Αττικής» ξεκινά στις 26 Απριλίου
Κοινωνία

Πρόγραμμα «Ανακύκλωση στις Λαϊκές Αγορές της Αττικής» ξεκινά στις 26 Απριλίου

Η Περιφέρεια Αττικής, σε συνεργασία με τον Ενιαίο Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ), ξεκινά την υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου επικοινωνιακού προγράμματος για την προώθηση της ανακύκλωσης, της ξεχωριστής συλλογής βιοαποβλήτων και την εφαρμογή των κανόνων της κυκλικής οικονομίας.

Κεντρικό μήνυμα του προγράμματος επικοινωνίας είναι το «Δώσε Αξία στα σκουπίδια σου» και στο πλαίσιο αυτό υλοποιείται μια ξεχωριστή δράση, η οποία θα αναπτυχθεί στις λαϊκές αγορές της Περιφέρειας Αττικής, σε συνεργασία με τους επαγγελματίες και παραγωγούς που δραστηριοποιούνται στο συγκεκριμένο χώρο.

Η δράση «Ανακύκλωση στις Λαϊκές Αγορές της Αττικής» ξεκινά την Τρίτη 26 Απριλίου και θα διαρκέσει συνολικά τέσσερις εβδομάδες, ως τις 24 Μαΐου.

Καθημερινά, σε 20 λαϊκές  αγορές, σε διαφορετικούς Δήμους, που έχουν επιλεγεί από την αρμόδια Διεύθυνση της Περιφέρειας Αττικής, θα βρίσκεται ένα Κινητό Πράσινο Σημείο του ΕΔΣΝΑ, μαζί με ομάδα εκπαιδευμένων προωθητών.

Τους στόχους της δράσης παρουσίασε ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης σε ειδική εκδήλωση, παρουσία του προέδρου της Παναττικής Ομοσπονδίας Σωματείων Πωλητών Λαϊκών Αγορών Δ. Μουλιάτου, του προέδρου του ΕΔΣΝΑ και αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας Β. Κόκκαλη, προέδρων Ομοσπονδιών Παραγωγών, Πωλητών Λαϊκών Αγορών, αντιπεριφερειαρχών, δημάρχων, αντιδημάρχων, περιφερειακών συμβούλων και άλλων.

«Επιλέγουμε τις λαϊκές αγορές, έναν καταξιωμένο στη συνείδηση των πολιτών θεσμό, για να προωθήσουμε την ανακύκλωση και να δώσουμε τη δυνατότητα σε κάθε πολίτη να βρει το Πράσινο Σημείο σε μία από τις περίπου 240 λαϊκές αγορές που θα αναπτυχθεί η δράση, προκειμένου να  ενημερωθεί έγκυρα για την ανακύκλωση, να μάθει πώς θα βάλουμε σταδιακά τον καφέ κάδο στην καθημερινότητά μας, αλλά και να επωφεληθεί από τη δυνατότητα που του δίνουμε να κερδίσει πόντους και χρήματα, εφόσον εγγραφεί στους χρήστες της greencard που έχει δημιουργηθεί» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Γ. Πατούλης.

Διαβάστε την αναλυτική ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet