Στον Ξενώνα Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών του ΕΚΚΑ ο περιφερειάρχης Αττικής
Κοινωνία

Στον Ξενώνα Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών του ΕΚΚΑ ο περιφερειάρχης Αττικής

Τον Ξενώνα Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών, που λειτουργεί υπό την εποπτεία του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης, επισκέφθηκε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης.

Η δομή, η οποία αυτή την περίοδο φιλοξενεί 7 ωφελούμενες γυναίκες και 10 παιδιά, λειτουργεί με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής, μέσω του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020, ύψους περίπου 1,5 εκατ. ευρώ.

Συνολικά μέσω του ΠΕΠ Αττικής η Περιφέρεια χρηματοδοτεί 10 φορείς για την υλοποίηση – λειτουργία ισάριθμων δράσεων, με προϋπολογισμό 9.490.729 ευρώ. Επισημαίνεται ότι μέχρι σήμερα μέσω των συγκεκριμένων δράσεων έχουν προσφερθεί υπηρεσίες σε πάνω από 5.500 γυναίκες που έχουν υποστεί κακοποίηση.

Ωφελούμενες από την παρέμβαση είναι οι γυναίκες που έχουν υποστεί και υφίστανται βία σε όλες τις μορφές ή/και πολλαπλές διακρίσεις (π.χ. μετανάστριες, πρόσφυγες, μονογονείς, ΑμεΑ, άνεργες κ.λπ.) με τα παιδιά τους, οι οποίες χρήζουν φιλοξενίας στους ξενώνες. Σημειώνεται ότι δεν τίθεται κατ’ αρχήν περιορισμός ως προς τη γεωγραφική προέλευση των ωφελούμενων γυναικών, καθώς προτεραιότητα έχει η εξασφάλιση προστατευμένου περιβάλλοντος σε ασφαλή περιοχή, ανάλογα με την εκτίμηση της επικινδυνότητας της περίπτωσης.

Παρούσα στην επίσκεψη του περιφερειάρχη ήταν η αντιπεριφερειάρχης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Μ. Κουρή, η περιφερειακή σύμβουλος για θέματα της Δ/νσης Κοινωνικής Μέριμνας Π. Λεονάρδου και ο προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας, Δ. Δρόσης.

Τον κ. Πατούλη υποδέχθηκαν ο γενικός διευθυντής του ΕΚΚΑ, Γιώργος Χανδάνος και η αν. προϊσταμένη του Ξενώνα Αττικής ΕΚΚΑ, Μαργαρίτα Μπαρμακέλη, οι οποίοι τον ξενάγησαν στις εγκαταστάσεις της Δομής και τον ενημέρωσαν για τις υπηρεσίες που παρέχονται.

Ο περιφερειάρχης στο πλαίσιο της επίσκεψης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τις γυναίκες που φιλοξενούνται και να μοιράσει χριστουγεννιάτικα δώρα στις ίδιες και τα παιδιά τους.

Διαβάστε την αναλυτική ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet