Τη διενέργεια του Ομογενειακού Παγκόσμιου Ιατρικού Συνεδρίου στην Αττική ανακοίνωσε ο Γ. Πατούλης από τη Μελβούρνη
Κοινωνία

Τη διενέργεια του Ομογενειακού Παγκόσμιου Ιατρικού Συνεδρίου στην Αττική ανακοίνωσε ο Γ. Πατούλης από τη Μελβούρνη

Ο περιφερειάρχης Αττικής, πρόεδρος του ΙΣΑ και πρόεδρος του Παγκόσμιου Ιπποκράτειου Ινστιτούτου Ιατρών Γ. Πατούλης απηύθυνε, κατά την τελευταία ημέρα των εργασιών του πρώτου παγκοσμίου συνεδρίου Ελλήνων ιατρών της Διασποράς στη Μελβούρνη, κάλεσμα στην Ελληνική Ομογένεια και στους Έλληνες ιατρούς της Διασποράς να αποτελέσουν ένα ισχυρό κρίκο στην ενδυνάμωση της εξωστρέφειας της χώρας μας και ιδιαίτερα της Αττικής ως  μητρόπολης υγείας, τουρισμού και ευεξίας.

Το συνέδριο, το οποίο ολοκληρώνεται σήμερα, Σάββατο 19 Νοεμβρίου, διοργανώθηκε από το Παγκόσμιο Ιπποκράτειο Ινστιτούτο Ιατρών και την Ελληνική Ιατρική Ένωση Αυστραλίας, ενώ τη φιλοξενία είχε αναλάβει η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης. 

Στο συνέδριο, που πραγματοποιείται στο Ελληνικό Κέντρο της Μελβούρνης, έλαβαν μέρος Έλληνες επιστήμονες από την Ελλάδα, την Κύπρο και ολόκληρο τον κόσμο. Στόχος του συνεδρίου είναι  να δημιουργηθούν ευκαιρίες κοινών δράσεων και στενής συνεργασίας όλων των Ελληνικών Ιατρικών Συλλόγων της Διασποράς.

Το παγκόσμιο συνέδριο ήταν αποτέλεσμα του κοινού οράματος που είχε η Ελληνική Παγκόσμια Ιατρική Κοινότητα, βασιζόμενη στη σημαντική προσφορά του πατέρα της Κλινικής Ιατρικής, Ιπποκράτη, σημειώνει η περιφερειακή αρχή.  

Διαβάστε την αναλυτική ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής για το Ιατρικό Συνέδριο

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet