Έτοιμη για τις ευρωεκλογές η Περιφέρεια Αττικής
Πολιτική

Έτοιμη για τις ευρωεκλογές η Περιφέρεια Αττικής

Αυτοψία στο συντονιστικό κέντρο που έχει δημιουργήσει η Περιφέρεια Αττικής ενόψει των ευρωεκλογών της Κυριακής 9 Ιουνίου, στις εγκαταστάσεις του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, πραγματοποίησε ο περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο κ. Χαρδαλιάς επιθεώρησε τους χώρους όπου φυλάσσεται το εκλογικό υλικό και ευχαρίστησε όλους όσοι εργάστηκαν πυρετωδώς για περισσότερο από έναν μήνα, ώστε να προχωρήσουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για τη μεγάλη εκλογική αναμέτρηση.

Κατά την αυτοψία του στο συντονιστικό κέντρο, ο κ. Χαρδαλιάς συνομίλησε με τους υπαλλήλους που επωμίστηκαν τη διανομή των σάκων με τα ψηφοδέλτια και με την προβλεπόμενη γραφική ύλη στις κατά τόπους δημοτικές αρχές, καθώς και με εκείνους που έχουν εκπαιδευτεί ώστε να μεταδοθούν, άμεσα και απρόσκοπτα, τα τελικά αποτελέσματα στο υπουργείο Εσωτερικών από τους δήμους όλης της Αττικής.

Ενημερώθηκε, επίσης, για το ειδικό πληροφοριακό σύστημα «ΙΡΙΔΑ 2.0», το οποίο το βράδυ των εκλογών θα λειτουργεί επικουρικά στον χώρο του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, ως παράλληλη δικλείδα ασφαλείας για την Αττική, καθώς οι δικαστικοί αντιπρόσωποι θα μεταδίδουν στο υπουργείο τα επίσημα αποτελέσματα μέσω ειδικής εφαρμογής, με τη συσκευή ασφαλούς μετάδοσης SRΤ.

Όπως υπογράμμισε ο περιφερειάρχης Αττικής, «Όλες οι προπαρασκευαστικές ενέργειες έχουν ολοκληρωθεί με απόλυτη επιτυχία και οργανωτική αρτιότητα. Χθες έγινε η γενική δοκιμή όπου λύθηκαν επί τόπου μικρές και μεγάλες απορίες των 650 υπαλλήλων της Περιφέρειας που έχουν επιστρατευτεί. Οι υπηρεσίες μας βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα, το προσωπικό επιδεικνύει για μια ακόμη φορά υποδειγματικό επαγγελματισμό και υπευθυνότητα, γεγονός που μας δημιουργεί την πεποίθηση πως όλα θα κυλήσουν ομαλά κατά τη διάρκεια της μεθαυριανής εκλογικής αναμέτρησης. Στην Περιφέρεια Αττικής, τη μεγαλύτερη της Χώρας, περιλαμβάνονται 8 εκλογικές περιφέρειες, το εκλογικό σώμα ανέρχεται σε 3.011.370 ψηφοφόρους και έχουν συσταθεί 4.648 εκλογικά τμήματα στους συνολικά 66 Δήμους μας, που εφοδιάστηκαν εγκαίρως με επαρκές υλικό, για την υποστήριξη της διαδικασίας. Είμαστε εδώ, για να ανταποκρινόμαστε στις προκλήσεις και στα εγχειρήματα με επιτυχία».

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet