Δύναμης Ζωής: Η διοίκηση Πατούλη απέναντι στην καταδίκη του νεοναζισμού
Πολιτική

Δύναμης Ζωής: Η διοίκηση Πατούλη απέναντι στην καταδίκη του νεοναζισμού

Η περιφερειακή παράταξη της τέως περιφερειάρχη Ρένας Δούρου, Δύναμη Ζωής, μέσω ανακοίνωσής της στρέφεται κατά της διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής, η οποία απέρριψε το κοινό ψήφισμα της αντιπολίτευσης για την καταδίκη του νεοναζισμού. Παράλληλα τονίζει ότι η διοίκηση του περιφερειάρχη, Γιώργου Πατούλη, «βρίσκεται σε σχέση πλήρους συμπόρευσης με τα ακροδεξιά δεκανίκια των δήθεν “ανεξαρτητοποιημένων” περιφερειακών συμβούλων της Χρυσής Αυγής».

Ειδικότερα, η Δύναμη Ζωής αναφέρει:

«Οι μάσκες έπεσαν στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου χθες, Τετάρτη 6 Οκτωβρίου. Με ακέραιη ευθύνη της διοίκησης Γ. Πατούλη, που κινήθηκε στον αντίποδα άλλων, πολιτικά ομογάλακτων περιφερειακών διοικήσεων, όπως της Κεντρικής Μακεδονίας ή της Δυτικής Ελλάδος που υιοθέτησαν σχετικά ψηφίσματα, το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής απέρριψε κοινό ψήφισμα που καταδικάζει την πρόσφατη νεοναζιστική βία, έναν χρόνο από την ιστορική καταδικαστική απόφαση της Χρυσής Αυγής ως εγκληματική οργάνωση. Το ψήφισμα, που πρότεινε η Δύναμη Ζωής, αποδεχόμενη την προσθήκη της τελευταίας παραγράφου από τη Λαϊκή Συσπείρωση και που έγινε δεκτό από όλη τη δημοκρατική αντιπολίτευση, απορρίφθηκε με τις ψήφους των συμβούλων της παράταξης Πατούλη και των συμβούλων της παράταξης που στήριξε η Χρυσή Αυγή. Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήταν 48 – 48».

Παράλληλα υπογραμμίζει: «Έγινε σαφές ότι η διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, σε μία περίοδο που επιβάλλεται ενότητα κατά της απειλής του φασισμού, επιλέγει να διχάσει τους πολίτες, ακυρώνοντας στην πράξη την πιο κρίσιμη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εκείνη της διασφάλισης της συνοχής των τοπικών κοινωνιών. Ο περιφερειάρχης, αν και τελεί αντιπρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ακυρώνει τη δημοκρατική και κοινωνική αποστολή της Περιφέρειας. Βάζει πάνω από τον αγώνα κατά του νεοναζισμού, πάνω από τον αγώνα για τη Δημοκρατία, τα μικροπαραταξιακά οφέλη, διαγράφοντας την ιστορία και περιφρονώντας το βαρύ τίμημα που πλήρωσε η πατρίδα μας από τους ναζί κατακτητές.

»Για άλλη μία φορά η διοίκηση Πατούλη έδειξε ότι βρίσκεται σε σχέση πλήρους συμπόρευσης με τα ακροδεξιά δεκανίκια των δήθεν “ανεξαρτητοποιημένων” περιφερειακών συμβούλων της Χ.Α. Οι αόριστες αναφορές της διοίκησης στην καταδίκη της βίας, με την επίκληση του… περσινού ψηφίσματος του ΠΕΣΥ, επιβεβαίωσαν τη συμμαχία της με την ακροδεξιά.

Η περιφερειακή παράταξη καταλήγει στην ανακοίνωσή της εξηγώντας ότι «η χθεσινή (6/10) συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου κατέδειξε την κόκκινη γραμμή που χωρίζει τις δημοκρατικές παρατάξεις από εκείνες που ανέχονται το αυγό του φιδιού, επιχειρώντας ανιστόρητες εξομοιώσεις, αγνοώντας ηθελημένα τον αποδεδειγμένο εγκληματικό χαρακτήρα των νεοναζί, όπως αποφάσισε πριν ένα χρόνο η Δικαιοσύνη. Ας πορεύεται η διοίκηση της Περιφέρειας με τους “συμμάχους” της. Ντροπή και πάλι ντροπή».

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet