Ρ. Δούρου: Κύριο επιχείρημά μου είναι το έργο για το νέο πρόσωπο της Περιφέρειας
Περιφέρεια Αττικής

Ρ. Δούρου: Κύριο επιχείρημά μου είναι το έργο για το νέο πρόσωπο της Περιφέρειας

Για το κρίσιμο ερώτημα που τίθεται στις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής και που με σαφήνεια διατυπώνεται ως αναμέτρηση πολιτικών, και όχι προσώπων, τοποθετήθηκε η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, με άρθρο της στην εφημερίδα «Δημοκρατία».

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στις πολιτικές που «είχαν κάνει επί δεκαετίες την Αττική “φτωχό συγγενή”, υπονομεύοντας τις μεγάλες της δυνατότητες για βιώσιμη ανάπτυξη, εξωστρέφεια, καινοτομία, περιθωριοποιώντας την, εγκαταλείποντας τους πολίτες της στην τύχη τους και αφήνοντάς την αθωράκιστη την ώρα που στον ορίζοντα διαγράφεται με σαφήνεια η απειλή της κλιματικής αλλαγής και των ακραίων καιρικών φαινομένων» και που «αντιμετωπίζουν εδώ και δεκαετίες την Τοπική Αυτοδιοίκηση ως δοχείο ψήφων, πεδίο πελατειακών σχέσεων, ιμάντα μεταβίβασης εντολών από την κυβέρνηση. Την αντιμετωπίζουν εργαλειακά, υποτάσσοντάς την στην εξυπηρέτηση μικροκομματικών συμφερόντων».

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε αναλυτικά στο έργο που έχει επιτελεστεί, υπογραμμίζοντας ότι «εδώ και 4.5 χρόνια, η “Δύναμη Ζωής” στα ηνία της Διοίκησης της Περιφέρειας, κατάφερε να την κάνει ορατή, να τη φέρει στο προσκήνιο, στα κέντρα λήψης των αποφάσεων στην Ελλάδα και την Ευρώπη» και συγκεκριμένα να αναδείξει τα ισχυρά χαρτιά της Αττικής στους τομείς:

  • Της επιχειρηματικότητας, μέσω «ενός νέου επιχειρείν στη βάση της εξωστρέφειας, της καινοτομίας, της έξυπνης εξειδίκευσης, των νέων ψηφιακών τεχνολογιών και της στήριξης των start-ups και μέσα από συνέργειες με όλους τους φορείς ιδιωτικής και δημόσιας επιχειρηματικότητας (την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων, το ΕΒΕΑ, το Enterprise Greece, κ.ά.)»,
  • της τουριστικής προβολής, «που για πρώτη φορά αφορά και τους 66 Δήμους, στη βάση επιστημονικής προσέγγισης»,
  • της γαλάζιας ανάπτυξης, «μέσα, για παράδειγμα, από το Κέντρο Καινοτομίας για τη Γαλάζια Ανάπτυξη στον Πειραιά»,
  • ενός ολιστικού αντιπλημμυρικού προγράμματος «που σήμερα υλοποιείται με 168 έργα, κόστους 514 εκατομμυρίων ευρώ, στη βάση στρατηγικού σχεδίου, και μεγάλων παρεμβάσεων στον αντίποδα των τοπικών, μικρής εμβέλειας παρεμβάσεων του παρελθόντος»,
  • της κοινωνικής πολιτικής, με «ένα ισχυρό δίχτυ κοινωνικής αλληλεγγύης για τη στήριξη όλων των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, για όσους συνθλίβονται από την οικονομική κρίση»,
  • μιας νέας σχέσης «μεταξύ Περιφέρειας και Πολιτισμού, μέσα από εμβληματικές πρωτοβουλίες, όπως την ανακαίνιση και αποκατάσταση, σε συνεργασία με την “Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε.”,  των προσφυγικών της λεωφόρου Αλεξάνδρας. Τη μεγαλύτερη οικιστική παρέμβαση στην Αθήνα, μετά από τα Ολυμπιακά έργα, που παράλληλα αποκαθιστά μια ασυγχώρητη καθυστέρηση στη διαφύλαξη και προβολή του μικρασιατικού ελληνισμού. Την ίδια στιγμή προχωράμε, στο πλαίσιο της εποικοδομητικής συνεργασίας κι ενός ευρύτατου προγράμματος έργων, μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και της Εκκλησίας της Ελλάδας, στην αποκατάσταση τριών διατηρητέων κτηρίων του πρώην 401 Στρατιωτικού Νοσοκομείου».
«Εκφράζουμε μια εκ διαμέτρου αντίθετη αντίληψη πολιτικού ήθους, με αίσθηση σεβασμού απέναντι στους συμπολίτες μας»

Στη συνέχεια η περιφερειάρχης αναφέρθηκε στο νέο υπόδειγμα διοίκησης που εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια στην Περιφέρεια Αττικής και στη στάση των πολιτικών της αντιπάλων: «Ορισμένοι πολιτικοί μας αντίπαλοι, μην αντέχοντας να αντιπαρατεθούν με προγραμματικό λόγο και επιχειρήματα απέναντι σε όσα σήμερα συντελούνται στην Περιφέρεια Αττικής, μην έχοντας να προτάξουν κάτι νέο, επιχείρησαν και επιχειρούν να μετέλθουν άλλων, υπόγειων και σκοτεινών μέσων, μέσων που απαξιώνουν τον πολιτικό διάλογο, εκχυδαΐζουν την πολιτική ζωή και, in fine, υπονομεύουν την ίδια τη Δημοκρατία, με έναν και μόνο μικροπολιτικό στόχο. Να ταυτίσουν ένα πολιτικό πρόσωπο – το δικό μου – με μία εθνική τραγωδία, θεωρώντας ότι έτσι θα επικρατήσουν στις επερχόμενες κάλπες, χωρίς ίχνος σεβασμού στο πένθος και τα θύματα.

»Εμείς, από την πλευρά μας, επειδή ακριβώς εκφράζουμε μια εκ διαμέτρου αντίθετη αντίληψη πολιτικού ήθους, με αίσθηση σεβασμού απέναντι στους συμπολίτες μας έχουμε επιλέξει να μην ακολουθήσουμε αυτόν τον κατήφορο. Έχουμε επιλέξει να απευθυνόμαστε αδιαμεσολάβητα στους πολίτες, όπως και κάναμε πρόσφατα, χωρίς “προκάτ” ατζέντες δημοσιογράφων που έχουν ξεχάσει ότι επιτελούν λειτούργημα και επιδίδονται σε ατελείωτες ασκήσεις προπαγανδιστικού λόγου και λάσπης».

«Επιλέγουμε την πρόοδο της πράξης, σε έναν κοινό αγώνα από τον οποίο δεν περισσεύει κανείς» τόνισε. Τέλος, απηύθυνε κάλεσμα στους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες, δεσμευόμενη για «τη συνέχιση αυτής της προσπάθειας για την Αττική της Δημοκρατίας, του ήθους, της εργασίας, των ανθρώπων της. Αφήνουμε πίσω το χθες, την οπισθοδρόμηση, το μαύρο, και επιλέγουμε την πρόοδο της πράξης, σε έναν κοινό αγώνα από τον οποίο δεν περισσεύει κανείς».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet