180⁰ – Η Αττική αλλάζει πρόσωπο: Πάρτε πίσω την «ψήφιση» του ΠΕΣΔΑ
Περιφέρεια Αττικής

180⁰ – Η Αττική αλλάζει πρόσωπο: Πάρτε πίσω την «ψήφιση» του ΠΕΣΔΑ

Να συζητηθεί εκ νέου το θέμα του Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) Αττικής ζητεί από την περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου, και η περιφερειακή παράταξη 1800 – Η Αττική αλλάζει πρόσωπο.

Η παράταξη κατηγορεί την περιφερειάρχη Αττικής ότι δεν αποκαλύπτει τον σχεδιασμό της για τη διαχείριση των απορριμμάτων και καταγγέλλει την πρακτική που ακολουθήθηκε από την πλειοψηφούσα παράταξη κατά τη συνεδρίαση της Τρίτης 6 Δεκεμβρίου, δηλαδή να ψηφιστεί το θέμα χωρίς να ακολουθηθεί η διαδικασία που προβλέπει ο κανονισμός του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση:

Τα όσα απαράδεκτα συνέβησαν σήμερα (σ.σ. χθες) κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου κατά τη συζήτηση του θέματος: Συζήτηση και λήψη απόφασης: «Έγκριση 2ης Αναθεώρησης του Περιφερειακού Σχεδίου ∆ιαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣ∆Α) Αττικής», κατήγγειλε ο επικεφαλής της παράταξης «1800  – Η Αττική αλλάζει πρόσωπο» Βασίλης Κορομάντζος.

Η κα Δούρου και η παράταξή της μετά από δύο ετών καθυστερήσεις και αμφιταλαντεύσεις φέρεται να έχει αποφασίσει να ασχοληθεί με τη διαχείριση των απορριμμάτων της  Περιφέρειας Αττικής.

Αντιμέτωπη πλέον με ένα πρόβλημα η επίλυση του οποίου δεν μπορεί να αναβληθεί άλλο, προσπαθεί να αποκρύψει τον ολοκληρωμένο σχεδιασμό της γιατί αυτός αποκαλύπτει τις ψεύτικες προεκλογικές υποσχέσεις που αφειδώς μοίραζε τόσο στη Φυλή όσο και στο Γραμματικό.

Αντιλαμβάνεται ότι έχει καθυστερήσει δραματικά και ότι δεν μπορούν να επιτευχθούν οι στόχοι για τους οποίους έχει δεσμευτεί η χώρα έως το 2020.

Αδυνατεί να αντιμετωπίσει την ενδοπαραταξιακή αντιπολίτευσή της (φανερή και κρυφή) και όμηρος των προεκλογικών εξαγγελιών της αποφεύγει, με ειλικρίνεια και παρρησία, να αποκαλύψει πώς σκοπεύει να αντιμετωπίσει τη διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής.

Παρά το γεγονός ότι επανειλημμένα της ζητήθηκε να αποκαλύψει τον χωροταξικό σχεδιασμό, πεισματικά αρνείται να κάνει την οποιαδήποτε αναφορά.

Σήμερα, μια ομάδα ανθρώπων, παλαιών φίλων της κας Δούρου, διέκοψε με επεισοδιακό τρόπο τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου καταγγέλλοντας την ίδια και την παράταξή της ότι τους ξεγέλασαν.

Αδύναμη η παράταξη της κας Δούρου να αντιμετωπίσει ψύχραιμα την κατάσταση που δημιουργήθηκε, προχώρησε σε ψηφοφορία επί του θέματος χωρίς να ακολουθήσει την προβλεπόμενη από τον κανονισμό διαδικασία, δηλαδή εισήγηση, τοποθετήσεις παρατάξεων και περιφερειακών συμβούλων και στη συνέχεια ψηφοφορία. Έτσι ο πρόεδρος του σώματος ανακοίνωσε μέσα σε πανδαιμόνιο ότι κατά πλειοψηφία έγινε δεκτή η εισήγηση της παράταξης Δούρου.

Η πρακτική αυτή μας βρίσκει αντίθετους και την καταγγέλλουμε.

Καλούμε την κα Περιφερειάρχη με σαφήνεια και ειλικρίνεια να αποκαλύψει στο Περιφερειακό Συμβούλιο και τον λαό της Αττικής τον σχεδιασμό της για τη χωροθέτηση και διαχείριση των απορριμμάτων.

Εμείς σε κάθε περίπτωση, αφού έχουμε στη διάθεσή μας ολοκληρωμένο τον σχεδιασμό της Περιφέρειας θα κάνουμε τις προτάσεις και παρατηρήσεις μας και δηλώνουμε ότι ανεξαρτήτως πολιτικού κόστους, θα στηρίξουμε κάθε προσπάθεια που θα στοχεύει στη λύση του προβλήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων της Αττικής.

Επειδή για το εν λόγω θέμα προφανώς και δεν πάρθηκε νόμιμα απόφαση, καλούμε τον πρόεδρο του Σώματος να ορίσει νέα ημερομηνία συζήτησής του.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet