Άρχισαν τα… όργανα στην Ενότητα και οι πονοκέφαλοι για τον Λ. Μαγιάκη
Πρόσωπα

Άρχισαν τα… όργανα στην Ενότητα και οι πονοκέφαλοι για τον Λ. Μαγιάκη

Η απόσυρση της εμπιστοσύνης της Οργάνωσης Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Αμαρουσίου από το πρόσωπο της δημοτικής συμβούλου της παράταξης Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι Μαίρης Διακολιού (Ο ΣΥΡΙΖΑ αποσύρει την εμπιστοσύνη του από τη Μαίρη Διακολιού), μόνο ως κεραυνός εν αιθρία δεν θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί. Αντιθέτως, εκείνο που ξενίζει είναι η… καθυστερημένη αντίδραση της Ο.Μ., αφού καιρό τώρα ήταν γνωστές οι αναρτήσεις στη σελίδα της κας Μ. Διακολιού στο facebook εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ (Πρώτες… διαφοροποιήσεις στην Ενότητα από το «διαζύγιο» στον ΣΥΡΙΖΑ), ενώ παράλληλα γίνονταν… διαρροές σχετικά με την εμπλοκή της στο υπουργείο Υγείας.

Την ίδια στιγμή, αναρωτιέται κάποιος πώς ακριβώς γίνεται η συνεννόηση μεταξύ του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ και της δημοτικής παράταξης της Ενότητας, αφού μόλις πριν λίγες μέρες το γραφείο Τύπου της τελευταίας έστελνε στα τοπικά ΜΜΕ τις τοποθετήσεις της «καιροσκόπου» Μ. Διακολιού αναφορικά με το Τεχνικό Πρόγραμμα και τον Προϋπολογισμό του Δήμου Αμαρουσίου για το 2016.

Βέβαια, αυτό που πλέον έχει σημασία είναι τι σημαίνει και πώς θα επηρεάσει η παραπάνω κίνηση τη συνολική συνοχή της Ενότητας στο Δημοτικό Συμβούλιο. Θα υπάρξει ανεξαρτητοποίηση της Μαίρης Διακολιού ή διαγραφή της από τη δημοτική ομάδα της Ενότητας; Και πώς «μεταφράζεται» αυτό για μία παράταξη που από τα έξι μέλη της, το ένα (και μάλιστα ο επικεφαλής της, Λευτέρης Μαγιάκης) έχει διαχωρίσει τη θέση του από τον ΣΥΡΙΖΑ, υποβάλλοντας πρόσφατα την παραίτησή του από μέλος του κόμματος, η Μ. Διακολιού «αποκηρύσσεται», ενώ η Κατερίνα Ψάλτη, ο Ηλίας Γιαννακάκος και ο Δημήτρης Κουτσουβέλης δεν αποτελούν καν μέλη του κυβερνώντος κόμματος; (αυτή τη στιγμή το μόνο μέλος που θα μπορούσαμε να πούμε ότι εκπροσωπεί τον ΣΥΡΙΖΑ στο Μαρούσι στο Δημοτικό Συμβούλιο είναι ο Πέτρος Κούκουζας).

Και το σημαντικότερο ερώτημα είναι πώς ένα τέτοιο σχήμα, με τόσο «χαλαρούς» πολιτικούς δεσμούς μεταξύ των μελών του, μπορεί να λειτουργήσει και να ορθώσει ουσιαστικό αντιπολιτευτικό λόγο απέναντι στη διοίκηση του δημάρχου και προέδρου της ΚΕΔΕ Γιώργου Πατούλη. Γιατί η απάντηση του κ. Λ. Μαγιάκη σε σχετική ερώτημα του ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΑ, στο πλαίσιο πρόσφατης συνέντευξής του, ότι δηλαδή «εμείς μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν προβάλλουμε κομματικές θέσεις», μάλλον δεν αρκεί για να διασκεδαστούν τα ήδη σοβαρά προβλήματα συνοχής στην παράταξη της οποίας ηγείται…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet