Ολημερίς το χτίζανε, το βράδυ εγκρεμιζόταν…
Πρόσωπα & Πράγματα

Ολημερίς το χτίζανε, το βράδυ εγκρεμιζόταν…

Ούτε οι μαρμάρινες αφιερωματικές πλάκες, ούτε οι αγιασμοί, ούτε οι διαβουλεύσεις κατάφεραν να αποτρέψουν το… μοιραίο. Η ανέγερση του νέου δημαρχείου Αγίας Παρασκευής, το οποίο χρόνια σχεδιάζουν οι δημοτικές αρχές της πόλης, τείνει να εξελιχθεί σε «γεφύρι της Άρτας».

Η οριστική λύση της σύμβασης με τον εργολάβο έχει προκαλέσει σοβαρούς τριγμούς στην πόλη, ιδιαίτερα μετά τις σκληρές κατηγορίες του περιφερειάρχη Αττικής Νίκου Χαρδαλιά, ο οποίος προειδοποίησε ότι θα κληθούν να λογοδοτήσουν όλοι όσοι βαρύνονται με λάθη και παραλείψεις, που οδήγησαν σε εκτροχιασμό το φιλόδοξο «πρότζεκτ» των περίπου 12 εκατ. ευρώ.

Από εκεί και πέρα, όμως, αυτό που προέχει είναι να ολοκληρωθεί κάποια στιγμή το έργο και να μην απομείνει στην Αγία Παρασκευή ακόμη ένα μισοτελειωμένο γιαπί, όπως συμβαίνει -εξίσου πολλά χρόνια- με το περίφημο κολυμβητήριο. Η δημοτική αρχή του Γιάννη Μυλωνάκη οφείλει, σε άμεση συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, να δρομολογήσει άμεσα τις διαδικασίες για να τεθεί εκ νέου σε τροχιά υλοποίησης το νέο δημαρχείο, αυτή τη φορά χωρίς τραγικά λάθη και παραλείψεις.

Όσο για τα χρήματα των πολιτών που πήγαν στον βρόντο αναμένουμε από τον κ. Χαρδαλιά να δούμε πώς και σε ποιους θα καταλογιστούν. Γιατί, δυστυχώς, σε αυτές τις περιπτώσεις η προϊστορία δείχνει ότι θα πρέπει κάποιος να κρατά μικρό καλάθι…    

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet