Εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ η δημιουργία Κέντρου Κοινότητας στην Αγ. Παρασκευή
Κοινωνία

Εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ η δημιουργία Κέντρου Κοινότητας στην Αγ. Παρασκευή

Εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (Ε.Π.) «Αττική 2014-2020» και θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ η πρόταση του Δήμου Αγίας Παρασκευής για δημιουργία και λειτουργία δομής με την ονομασία«Κέντρο Κοινότητας Δήμου Αγίας Παρασκευής».

Η πρόταση που αξιολογήθηκε θετικά, σύμφωνα με την απόφαση 3677/7-11-2016 της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Ε.Π. της Περιφέρειας Αττικής, είχε υποβληθεί από τον Δήμο στις 9 Σεπτεμβρίου 2016.

Στόχος του Κέντρου Κοινότητας είναι η δικτύωση μεταξύ των δομών παροχής κοινωνικών υπηρεσιών, καθώς και η ανάπτυξη και λειτουργία τοπικών σημείων αναφοράς για την υποδοχή, εξυπηρέτηση και διασύνδεση των πολιτών με όλα τα κοινωνικά προγράμματα και υπηρεσίες που υλοποιούνται στην περιοχή του Δήμου Αγίας Παρασκευής ανεξαρτήτως φορέα υλοποίησης (ΟΑΕΕΔ, ΕΣΥ, ΚΔΑΠ, Βοήθεια στο Σπίτι, Κέντρα Ψυχικής Υγείας κ.λπ.).

Το Κέντρο Κοινότητας, που εποπτεύεται από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου, θα λειτουργεί καθημερινά οκτώ ώρες, Δευτέρα έως Παρασκευή και θα εξυπηρετεί κατά προτεραιότητα τους κατοίκους του Δήμου Αγίας Παρασκευής που εμπίπτουν στις περισσότερο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες (όπως προσδιορίζονται στη σχετική ΚΥΑ) παρέχοντας τις ακόλουθες υπηρεσίες:

  • Υποδοχή, ενημέρωση, υποστήριξη των πολιτών.
  • Συνεργασία με υπηρεσίες και δομές.
  • Υπηρεσίες που αποσκοπούν στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και διασφαλίζουν την κοινωνική ένταξη των ωφελουμένων.

Η εγκεκριμένη χρηματοδότηση για τη δημιουργία και λειτουργία του Κέντρου ανέρχεται σε 168.480,00 ευρώ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet