Δημοτικοί εκπρόσωποι κινεζικής πόλης επισκέφθηκαν το Χαλάνδρι
Κοινωνία

Δημοτικοί εκπρόσωποι κινεζικής πόλης επισκέφθηκαν το Χαλάνδρι

Επίσκεψη στον Δήμο Χαλανδρίου πραγματοποίησαν την προηγούμενη εβδομάδα δημοτικοί εκπρόσωποι της πόλης Guinzou της Κίνας.

Την Τοπική Αυτοδιοίκηση της κινεζικής πόλης εκπροσώπησαν οι Zhang Yan, Sheng Rong και Cao Xi, οι οποίοι συζήτησαν με τους Χαλανδραίους ομολόγους τους θέματα πολιτιστικού ενδιαφέροντος και διερεύνησαν τις δυνατότητες για συνεργασία μεταξύ των δύο πόλεων.

Τους Κινέζους επισκέπτες υποδέχτηκε στο γραφείο του ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος, ενώ παρόντες ήταν αντιδήμαρχοι και άλλοι εκπρόσωποι της δημοτικής Αρχής. Οι εκπρόσωποι της διοίκησης της Guinzou και του Χαλανδρίου συναντήθηκαν την επόμενη μέρα και σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, όπου παρουσιάστηκαν τα επιτεύγματα και οι προοπτικές της δημοτικής Αρχής της κινεζικής πόλης, με έμφαση στις δραστηριότητες που αναπτύσσονται για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς, αλλά και του φυσικού περιβάλλοντος.

Στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό ο δήμαρχος Χαλανδρίου, ενώ παρεμβάσεις σχετικά με την ιστορία του κινεζικού πολιτισμού έκαναν η κα Ιωάννα Τζαβάρα εκ μέρους του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και ο κ. Εμμανουήλ Μικρογιαννάκης, καθηγητής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet