Καρναβαλικός ρυθμός & φαντασία «πλημμύρισαν» την Αγία Παρασκευή
Κοινωνία

Καρναβαλικός ρυθμός & φαντασία «πλημμύρισαν» την Αγία Παρασκευή

Με συμμετοχή χιλιάδων καρναβαλιστών και κόσμου πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017 το καρναβάλι που διοργάνωσε ο Δήμος Αγίας Παρασκευής με τη συνεργασία συλλόγων και φορέων του Δήμου. Το κέφι, ο ρυθμός, η φαντασία, και το πολύχρωμο πλήθος μικρών και μεγάλων «πλημμύρισαν» την κεντρική πλατεία Αγίας Παρασκευής, την οδό Αγίου Ιωάννου, την πλατεία Αι Γιάννη και το κλειστό Γυμναστήριο της οδού Νότου για περισσότερες από πέντε  ώρες.

Η γιορτή ξεκίνησε στις 2:00 μ.μ. με συγκέντρωση των καρναβαλιστών στην οδό Γιαβάση, στην κεντρική πλατεία, όπου μοιράστηκαν καπελάκια, σερπαντίνες, σφυρίχτρες, μάσκες, χαρτοπόλεμος κ.ά.

Από εκεί ξεκίνησε η παρέλαση αρμάτων, ομάδων, καρναβαλιστών και κόσμου κατά μήκος της οδού Αγίου Ιωάννου ως την πλατεία Αι Γιάννη, όπου ακολούθησαν δρώμενα, γαϊτανάκια και χοροί. Στην παρέλαση πήραν μέρος άρματα, ομάδες, αλλά και παρέες με πλήθος μασκαρεμένων.

Στη μεγάλη αυτή γιορτή της πόλης συμμετείχαν: άρμα του Δήμου ακολουθούμενο από τον δήμαρχο και δημοτικούς συμβούλους, τα ΚΑΠΗ και τα παιδιά ΑμεΑ με τον Σύλλογο Ηπειρωτών, το 13ο Νηπιαγωγείο, το 1ο Δημοτικό, το 2ο Δημοτικό, το άρμα του 3ου Δημοτικού, το 4ο Δημοτικό, το άρμα και δύο γαϊτανάκια των 5ου & 11ου Δημοτικών, το 6ο Δημοτικό, το 7ο Δημοτικό, τα 8ο & 9ο Δημοτικά, το άρμα των Παιδικών Σταθμών, το Λύκειο Ελληνίδων, οι «Κουδουνοφόροι στον Σοχό», οι «Χαρταετοί», το άρμα «Καμήλα» και οι «Κουδουνάτοι» από τους Κορύβαντες και μαζί τους ο Σύλλογος Κατοίκων Πευκακίων, το άρμα των Συλλόγων Κατοίκων Τσακού και Κρητών, το 4ο Λύκειο μαζί με παιδιά από τα 1ο και 5ο Γυμνάσια, το άρμα των Εθελοντών με τη συμμετοχή του Συλλόγου Αρκάδων, δύο άρματα του Συλλόγου «Χοροταξιδευτές» με συμμετοχή μελών του Συλλόγου, γονέων και παιδιών του 4ου  Γυμνασίου, το 3ο Γυμνάσιο, οι «Κουδουνάτοι» από τον Πολιτιστικό Σύλλογο των Απανταχού Μεσοτοπιτών Λέσβου «Η Αναγέννηση» κ.ά. Ανάμεσα στα θέματα των αρμάτων, πληρωμάτων και ομάδων περιλαμβάνονταν: «Τρελοεπιστήμονες – Τρελογιατροί», «Τα παιδιά των λουλουδιών», «Μικρό καράβι με βάρκα την ελπίδα», «Όνειρα γλυκά», «Αλαλούμ», «Μία τρελλή φάρμα», «Εξαφάνιση Νύφης», «Λατέρνα, Φτώχεια και Φιλότιμο», «Το Σπίτι του Δρακουμέλ», «Το Καράβι των Χοροταξιδευτών» κ.ά.

Η γιορτή ολοκληρώθηκε με αποκριάτικο πάρτι στο κλειστό Γυμναστήριο στην οδό Νότου, με μουσική, χορό και κεράσματα για όλους και τη μουσική επιμέλεια του μαέστρου της Φιλαρμονικής του Δήμου, Φώντα Τζανίνη.

Στο πρώτο καρναβάλι του Δήμου Αγίας Παρασκευής συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος, Γιάννης Σταθόπουλος, ο οποίος ευχαρίστησε τους Συλλόγους, τα παιδιά των σχολείων, τους συμμετέχοντες και όλους όσοι εργάστηκαν για την επιτυχία της γιορτής, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Γερ. Βλάχος, οι αντιδήμαρχοι, Π. Γκόνης, ο οποίος συντόνισε όλη την εκδήλωση, και Ι. Σιδέρης, οι δημοτικοί σύμβουλοι, Σωτ. Παπαμιχαήλ, πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΠ, Μαργ. Δημητρίου-Καβρουδάκη, πρόεδρος των Παιδικών Σταθμών, Τερψ. Γκιόκα, πρόεδρος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, Σ. Αϊδίνη, Στ. Ψύλλα και Ι. Λογοθέτης, ο αντιπρόεδρος του ΠΑΟΔΑΠ, Τ. Σερκεδάκης, πολλοί εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων κ.ά.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet