Αναβαθμίζεται η περιοχή της Καναπίτσας Ηρακλείου Αττικής
Ποιότητα Ζωής

Αναβαθμίζεται η περιοχή της Καναπίτσας Ηρακλείου Αττικής

Στη μετατροπή της οδού Αριστοτέλους σε πεζόδρομο – από τη διασταύρωση της οδού Μενελάου ως την οδό Σωκράτους – και στην, παράλληλη, δημιουργία πλατείας και παιδικής χαράς στη συμβολή με τη Μενελάου, προχωρά ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής.

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης, έπειτα από εισήγηση της δημοτικής Αρχής, εγκρίθηκε ομόφωνα η μελέτη που αποτυπώνει τις παραπάνω παρεμβάσεις, οι οποίες, όπως εκτίμησε ο δήμαρχος της πόλης, Νίκος Μπάμπαλος, θα συμβάλουν καθοριστικά στην περαιτέρω αναβάθμιση της γειτονιάς της Καναπίτσας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα ανέλυσε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Δημήτρης Δημητρόπουλος, ο σχεδιασμός προβλέπει τη δημιουργία πλατείας και παιδικής χαράς στη διασταύρωση των οδών Αριστοτέλους και Μενελάου, με ενισχυμένο πράσινο, φωτισμό, παγκάκια, πιστοποιημένα όργανα παιχνιδιού κ.τ.λ. Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το πλάνο, η πεζοδρόμηση της οδού Αριστοτέλους (με κυβόλιθους και παρτέρια) θα ενώσει τις δύο παιδικές χαρές: την καινούργια της οδού Μενελάου και την υφιστάμενη της οδού Χλόης, προκειμένου να δημιουργηθεί στην Καναπίτσα ένας ενιαίος χώρος περιπάτου και πρασίνου.

Ο συγκεκριμένος σχεδιασμός έχει αποτυπωθεί στο σχέδιο πόλης και έχει προβλεφθεί (ακόμα και σε ΦΕΚ) εδώ και πάνω από δύο δεκαετίες, χωρίς όμως να έχει υλοποιηθεί. «Εμείς προχωράμε στην παρέμβαση για να ενισχύσουμε τους ελεύθερους χώρους της πόλης μας, για να ανεβάσουμε την ποιότητα ζωής στην Καναπίτσα», σχολίασε σχετικά ο κ. Νίκος Μπάμπαλος.

Με την έγκριση της μελέτης αυτό που απομένει, πλέον, είναι η προκήρυξη του διαγωνισμού για να βρεθεί ο ανάδοχος που θα αναλάβει την εργολαβία της υλοποίησης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet