Τετάρτη 23 Μαΐου 2018

Έκθεση ζωγραφικής και κατασκευών στο ΚΕΜΜΕ

0
195 Προβολές

Έκθεση ζωγραφικής και κατασκευών θα λάβει χώρα στο Πνευματικό Κέντρο Ν. Ερυθραίας – ΚΕΜΜΕ (Βίλα Κώστα, οδός Λουκή Ακρίτα 4, Νέα Ερυθραία), από το Σάββατο 29 Απριλίου 2017 έως την Τετάρτη 3 Μαΐου 2017 και ώρες 11π.μ.- 1μ.μ. και 6μ.μ.- 9μ.μ.

 

Η έκθεση έχει τίτλο «Προσεγγίζοντας τ’ Όνειρο» και τα εγκαίνιά της θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 29 Απριλίου, στις 7μ.μ.

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες, με πρωτεργάτρια τη ζωγράφο Ιφιγένεια Ευαγγελινού Κορακιανίτη, είναι οι Αργιανά Γιώτα, Βραχνού Χριστίνα, Cherfan Sana, Γούλιου Αύη, Κολιομιχάλη Μίτση, Μηλιώτη Αφροδίτη, Σφήκας ΣπύροςΤσάκωνα Μαρία, ενώ στις στις κατασκευές συμμετέχει η Κυριαζή Νεϊενχάους Μαρία.

 

Ποια είναι η Ιφιγένεια Ευαγγελινού Κορακιανίτη

Η Ιφιγένεια Ευαγγελινού Κορακιανίτη γεννήθηκε στην Αθήνα από γονείς Μικρασιάτες. Σπούδασε ζωγραφική στη σχολή του Κ. Ηλιάδη.

Ζει και εργάζεται στην Κηφισιά. Έκτος από πίνακες ζωγραφικής, έχει φιλοτεχνήσει σκηνικά θεάτρου, βινιέτες, πρωτογράμματα και εξώφυλλα λογοτεχνικών βιβλίων.

Έχει στο ενεργητικό της  35 ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και 45 συμμετοχές σε διεθνείς εκθέσεις του εξωτερικού. Έχει τιμηθεί με βραβεία και διακρίσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Γαλλία, Ιταλία, Βρετανία, Μονακό, ΗΠΑ.

Στο έργο της αναφέρονται το λεξικό «Μέλισσα», «Η Μεγάλη Εγκυκλοπαίδεια Υδρία», το λεξικό« Prestige de la Peinture et la Sculpture d’ Aujourd’ hui dans le Monde» (Παρίσι), το λεξικό «Les Arts en Europe» (Μόντε Κάρλο), το λεξικό «Pittura e Scultura d’ Oggi» (Ιταλία), η καλλιτεχνική συλλογή της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος κ.ά.

Είναι μέλος του Καλλιτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, της Association Journalistes Ecrivains et Artistes de France και άλλων καλλιτεχνικών οργανισμών.

Έργα της υπάρχουν σε ιδιωτικές και κρατικές συλλογές στην Ελλάδα, στη Γαλλία, στο Μόντε Κάρλο, στην Ιαπωνία, στη Βρετανία, στη Σουηδία και αλλού. Επίσης στο υπουργείο Πολιτισμού, στις Πινακοθήκες της Ρόδου, της Κέρκυρας, του Δήμου Αθηναίων και αλλού.

Έχει εκδώσει τρία βιβλία με ποιήματά της εμπνευσμένα από έργα της.

Πληροφορίες για το έργο της: www.eete.gr (τμήμα ζωγραφικής)

Αφήστε ένα σχόλιο

Scroll Up