Ψήφισμα συμπαράστασης ΚΕΔΕ προς τους δανειολήπτες ελβετικού φράγκου
Αυτοδιοίκηση

Ψήφισμα συμπαράστασης ΚΕΔΕ προς τους δανειολήπτες ελβετικού φράγκου

Την αμέριστη συμπαράσταση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ προς τον Σύλλογο Δανειοληπτών Ελβετικού Φράγκου διατυπώνει με ψήφισμά του το Διοικητικό Συμβούλιο.

Ειδικότερα, το Δ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του χθες, Τετάρτη 26 Απριλίου 2017, δέχθηκε αντιπροσωπεία της διοίκησης του Συλλόγου Δανειοληπτών Ελβετικού Φράγκου, ο πρόεδρος του οποίου, Παντελής Αντωνιάδης, εξέθεσε το πρόβλημα που έχει προκύψει για χιλιάδες δανειολήπτες οι οποίοι έχουν λάβει στεγαστικά δάνεια σε ελβετικό φράγκο.

Τα δάνεια χορηγήθηκαν από τις τράπεζες κυρίως από το 2006 έως το 2009, περίοδο κατά την οποία η συναλλαγματική ισοτιμία ευρώ και ελβετικού φράγκου ήταν υψηλή. Αυτό είχε ως συνέπεια οι δανειολήπτες της συγκεκριμένης κατηγορίας να έχουν περιέλθει σε δύσκολη θέση και να αδυνατούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του δανείου τους.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του θέματος στο Διοικητικό Συμβούλιο, υπογράμμισε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι στο πλευρό των δανειοληπτών. Αναφερόμενος στη δικαστική εξέλιξη, μετά την έκδοση της υπ΄ αριθμ. 334/2016 θετικής απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών επί συλλογικής αγωγής, ύστερα από διαλογική συζήτηση, υπογράμμισε ότι η πολιτεία οφείλει, με βάση και την απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου, να προχωρήσει άμεσα σε νομοθετική ρύθμιση του προβλήματος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet