Ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις της Λέσχης Ανάγνωσης Αγ. Παρασκευής
Πολιτισμός

Ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις της Λέσχης Ανάγνωσης Αγ. Παρασκευής

Ολοκληρώθηκαν για τη φετινή περίοδο (2016-2017) οι συναντήσεις της Λέσχης Ανάγνωσης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αγίας Παρασκευής.

Στην τελευταία συνάντηση, την Πέμπτη 11 Μαΐου 2017, καλεσμένος της Λέσχης ήταν ένας από τους σημαντικότερους διανοούμενους της εποχής μας, ο πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδας, Σταύρος Ζουμπουλάκης, ο οποίος με την πολύπλευρη δραστηριότητά του κοσμεί τα ελληνικά γράμματα.

Αντικείμενο της συζήτησης ήταν το μυθιστόρημα του Γιόζεφ Ροτ «Ιώβ – Η ιστορία ενός απλού ανθρώπου», σε συνδυασμό με τη μελέτη του Σταύρου Ζουμπουλάκη «Υπό το φως του μυθιστορήματος», στην οποία περιλαμβάνεται εκτενής ανάλυση του συγκεκριμένου βιβλίου. Η πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση δεν εξαντλήθηκε μόνο στο μυθιστόρημα του Ροτ, αλλά επεκτάθηκε και σε πολλά θέματα που προέκυψαν με αφορμή την υπόθεση του βιβλίου.

Σε ανακοίνωσή της η Λέσχη σημειώνει, «η εμπειρία της γνωριμίας με τον διακεκριμένο προσκεκλημένο μας και εξαιρετικό συζητητή ήταν μοναδική. Ευχαριστούμε όλα τα μέλη της Λέσχης μας, που με την παρουσία τους στήριξαν την προσπάθειά μας. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τον Β΄ κύκλο των συναντήσεών μας για τη νέα περίοδο 2017-2018».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet