Δύο ξεχωριστές συναυλίες στο Δημοτικό Ωδείο Αγίας Παρασκευής
Πολιτισμός

Δύο ξεχωριστές συναυλίες στο Δημοτικό Ωδείο Αγίας Παρασκευής

Δύο ξεχωριστές συναυλίες έλαβαν χώρα την περασμένη Κυριακή 14 Μαΐου 2017, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Ωδείου Αγίας Παρασκευής.

Στην πρώτη, οι μικροί μαθητές των τμημάτων της μουσικής προπαιδείας κινήθηκαν στον ρυθμό της μουσικής, τραγούδησαν με κέφι, παίζοντας κρουστά και ενθουσίασαν όταν παρουσίασαν  παιδικές μελωδίες με το σύνολο μεταλλόφωνων και το σύνολο φλογέρας, με την καθηγήτριά τους Χριστίνα Σουλβατζή να τους συνοδεύει στο πιάνο και να τους εμψυχώνει.

Όσοι παρακολούθησαν τη δεύτερη συναυλία είχαν την ευκαιρία να ακούσουν μελωδίες από όλο το  φάσμα του ρεπερτορίου για φλάουτο, ξεκινώντας από τις πιο απλές μελωδίες των μικρών μαθητών και καταλήγοντας σε  πολυπλοκότερες και εκτενέστερες συνθέσεις από  μεγάλα σύνολα των προχωρημένων σπουδαστών. Στο επιτυχημένο αποτέλεσμα συντέλεσε αποφασιστικά η συνεργασία μαθητών της καθηγήτριας του φλάουτου Ασπασίας Μπάνου, με τους μαθητές των τάξεων  πιάνου των κ.κ. Δασκαλοπούλου και Θωμαΐδου. Στη σκηνή ανέβηκαν και η καθηγήτρια σαξοφώνου του Δημοτικού Ωδείου κ. Ρήγου, καθώς και ο κ. Παπαδημητρίου, καθηγητής κρουστών, σε ένα πανηγυρικό φινάλε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και στις δύο συναυλίες η αίθουσα εκδηλώσεων ήταν κατάμεστη από  συγγενείς και φίλους των μαθητών του Ωδείου, που χειροκρότησαν με ενθουσιασμό την αξιέπαινη προσπάθεια μαθητών και καθηγητών.

Στην εκδήλωση παρέστη, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΠ, Σωτήρης Παπαμιχαήλ.

Οι συναυλίες των υπόλοιπων τμημάτων του Δημοτικού Ωδείου Αγίας Παρασκευής θα πραγματοποιηθούν:

  • Κυριακή 28 Μαΐου 2017, στις 18:00, συναυλία τάξης Πιάνου των καθηγητριών Γεωργίας Θωμαίδου και Νεφέλης Αρχοντάκη.
  • Δευτέρα 29 Μαΐου 2017, στις 20:00, συναυλία Πιάνου και Κιθάρας των καθηγητριών Χριστίνας Γεωργοπούλου και Άννας Σαρτζίδου.
  • Τρίτη 30 Μαΐου 2017, στις 18:00, συναυλία τάξης Πιάνου της καθηγήτριας Βίνης Φουντά.
  • Πέμπτη 1η Ιουνίου 2017, στις 20:00, συναυλία τάξης Πιάνου και κιθάρας των καθηγητών Βιβής Δασκαλοπούλου και Βαγγέλη Γαγλία.
  • Κυριακή 11 Ιουνίου 2017, στις 12:00, συναυλία τάξης Ιστορίας και Μορφολογίας της Μουσικής της καθηγήτριας Έλενας Πάπαρη.
  • Τρίτη 13 Ιουνίου 2017, στις 19:00, συναυλία τάξης Πιάνου των καθηγητών Λίνας Αραβάνή και Αντώνη Καρατζίκη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet