Αντιρρήσεις Συλλόγου Παραδείσου για τον καινούργιο ποδηλατόδρομο
Ποιότητα Ζωής

Αντιρρήσεις Συλλόγου Παραδείσου για τον καινούργιο ποδηλατόδρομο

Αντιρρήσεις για το έργο του καινούργιου ποδηλατόδρομου που διατρέχει τις γειτονιές του Αγίου Θωμά, του Παραδείσου και του Πολυδρόσου εκφράζει ο Επιμορφωτικός – Εκπολιτιστικός Σύλλογος Παραδείσου Αμαρουσίου, μετά την ποδηλατάδα που πραγματοποιήθηκε χθες, Κυριακή 21 Μαΐου.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος σημειώνεται:

Την Κυριακή 21.5.17 ο δήμαρχος Αμαρουσίου, εν αγνοία των τοπικών Συλλόγων και των κατοίκων, «παρέδωσε», όπως είπε, τον ποδηλατόδρομο που κατασκευάστηκε στις περιοχές Αγίου Θωμά, Παραδείσου και Πολυδρόσου.

Οι Σύλλογοι Παραδείσου και Πολυδρόσου με επανειλημμένες έγγραφες παρεμβάσεις τους είχαν επισημάνει τόσο την ανυπαρξία πρότερης διαβούλευσης όσο και την έλλειψη Μελέτης Βιώσιμης Κινητικότητας, καθώς και την πλημμελέσταση μελέτη του έργου με τον βαρύγδουπο τίτλο «Βιοκλιματική Ανάπλαση Γειτονιών του Αμαρουσίου μέσω Διαδρομής Πεζών και Ποδηλάτων».

Σημειωτέον ότι , επειδή  το έργο απεντάχθηκε από το ΕΣΠΑ στο τέλος του 2015 δόθηκαν 800.000 από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, δηλαδή από το υστέρημα όλων ημών των φορολογούμενων… Και τούτο μολονότι υπήρχαν σημεία του που είχαν «κοπεί» από τον φορέα διαχείρισης Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου σε δελτίο Τύπου σχετικά με τη διοργάνωση ποδηλατάδας στο «μεγάλο έργο με τις μικρές ατέλειες» δήλωνε: «Η δράση έχει στόχο να επιβραβεύσει τη σκληρή προσπάθεια υλοποίησης του νέου ποδηλατόδρομου…». 

Διερωτώμεθα

  • Γιατί δεν ζήτησε να τον επιβραβεύσουν και οι κάτοικοι των τριών περιοχών, Αγίου Θωμά, Παραδείσου και Πολυδρόσου;
  • Γιατί επέλεξε να εορτάσει καθυστερημένα την Παγκόσμια Ημέρα Πνευμονικής Υπέρτασης, αντί της 5ης Μαΐου; Μήπως για να χρησιμοποιήσει ως ανθρώπινη ασπίδα μέλη του Συλλόγου Ασθενών «Πνευμονική Υπέρταση Ελλάδας» ώστε να μη βρεθεί αντιμέτωπος με τις αντιδράσεις των κατοίκων;

Κάτοικοι του Πολυδρόσου και του Παραδείσου προσήλθαν στην αφετηρία της ποδηλατάδας, στη συμβολή της Καραμανλή με την Ευζώνων, όπου και μοίρασαν σχετικό έντυπο προειδοποιώντας τους ποδηλάτες για την επικινδυνότητα της διαδρομής.

Εκεί υπήρξε έντονη αντιπαράθεση από αρκετούς κατοίκους οι οποίοι διαμαρτύρονταν για την επικινδυνότητα του έργου βιτρίνας, για τις ελλείψεις βασικών υποδομών (αγωγοί ομβρίων, πεζοδρόμια, δρόμοι) οι οποίες έπρεπε να προηγηθούν, την έλλειψη κυκλοφοριακής μελέτης, τα μεγάλα προβλήματα σε κάθε νεροποντή που μετατρέπεται σε ορμητικό χείμαρρο η ποδηλατολωρίδα και πολλά άλλα. Του θύμισαν τις υποσχέσεις για δημιουργία θέσεων στάθμευσης των κατοίκων εφόσον καταργήθηκαν πολλές θέσεις για το «μεγάλο έργο».

Η μόνη απάντηση του δημάρχου, με ένα προκλητικά απαξιωτικό τρόπο, ήταν: «είστε Συριζαίοι, να πάτε στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ».

Στη συνέχεια όταν οι ποδηλάτες έφθασαν στη συμβολή της Πηγάσου με την Αμαρουσίου – Χαλανδρίου είχαν το δίλημμα προς τα πού να κατευθυνθούν, εφόσον λογικά μόνο αριστερά θα μπορούσαν να κινηθούν επί της Αμαρουσίου Χαλανδρίου και όχι να μπουν στο αντίθετο ρεύμα, όπως τους υποδείκνυαν οι εθελοντές του Δήμου  ώστε να βρουν τη συνέχεια της ποδηλατολωρίδας επί της Καραολή & Δημητρίου. Προκειμένου να καταστεί δυνατή η κίνησή τους στο αντίθετο ρεύμα της λεωφόρου οι άνδρες της Τροχαίας διέκοψαν την κυκλοφορία των οχημάτων!

Στο σημείο αυτό βρισκόταν συγκεντρωμένοι κάτοικοι του Παραδείσου, οι οποίοι περίμεναν να υποδεχτούν τον δήμαρχο, αλλά αυτός προτίμησε να το σκάσει, επιλέγοντας άλλη διαδρομή!

Προφανώς και είμαστε υπέρ των ποδηλατόδρομων και της ήπιας κυκλοφορίας, αλλά τούτο προϋποθέτει ότι είναι λειτουργικά και αρμονικά ενταγμένος, συνδέοντας μάλιστα σταθμούς μέσων μαζικής μεταφοράς για τη μείωση των Ι.Χ. Και βέβαια, βασική προϋπόθεση για κάθε έργο είναι η καταγραφή και η ιεράρχηση των προτεραιοτήτων σε διαβούλευση με τους κατοίκους, με επιστέγασμα την εκπόνηση σοβαρών μελετών και προσεγμένων κατασκευών.

Απευθύνουμε έκκληση σε κάθε αρμόδια Αρχή να επιληφθεί για την αποτροπή σοβαρών ατυχημάτων και να αντιμετωπιστούν όλα τα προβλήματα που έχουν προκύψει για τους κατοίκους. 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet