Φοιτητές γύρισαν την πλάτη στον Αμερικανό αντιπρόεδρο στην Ιντιάνα
Κόσμος

Φοιτητές γύρισαν την πλάτη στον Αμερικανό αντιπρόεδρο στην Ιντιάνα

Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Μάικ Πενς, καθώς ανέβηκε στο βήμα σε τελετή του Πανεπιστημίου Notre Dame της Ιντιάνα.

Τα αρχικά γιουχαρίσματα διαδέχθηκε η κίνηση δεκάδων αποφοίτων να αποχωρήσουν από την αίθουσα.

Ο αντιπρόεδρος στην ομιλία του αναφέρθηκε και κατήγγειλε τα κρούσματα «λογοκρισίας και καταπίεσης της ελευθερίας του λόγου» που εμφανίζονται στις φοιτητικές εστίες πολλών πανεπιστημίων των ΗΠΑ.

Σημειώνεται ότι ο Πενς υπήρξε κυβερνήτης της Ιντιάνα το διάστημα 2013-2017 έως ότου ορκίστηκε αντιπρόεδρος των ΗΠΑ στο πλευρό του Ντόναλντ Τραμπ.

Ως κυβερνήτης ψήφισε τουλάχιστον δύο νόμους που προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις. Ο πρώτος αφορούσε σε περιορισμούς στις αμβλώσεις και ο δεύτερος άνοιγε τον δρόμο -όπως κατήγγειλαν οι επικριτές του- στο να γίνονται διακρίσεις σε άτομα, λόγω του σεξουαλικού τους προσδιορισμού. Θα μπορούσε για παράδειγμα ένας ιδιοκτήτης εστιατορίου να μην σερβίρει ένα ομόφυλο ζευγάρι, επικαλούμενο τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις.

Στην περίπτωση του δεύτερου νόμου υπήρξαν αντιδράσεις και εντός του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, ενώ μεγάλες επιχειρήσεις ξεκαθάριζαν ότι δεν θα επενδύσουν στην Πολιτεία. Τελικά, η νομοθεσία άλλαξε.

Ο πρώτος νόμος του Πενς για τις αμβλώσεις «σκόνταψε» στα δικαστήρια.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2019
Powered by Wisenet