Mini… brand name με τεράστια αξία
Οικονομία-Αγορά

Mini… brand name με τεράστια αξία

Ξεπέρασε τα 5 δισ. δολάρια διαχρονικά η αξία της επωνυμίας του θρυλικού Mini, το οποίο εδώ και δεκαετίες εμπνέει πολλούς πελάτες από όλο τον κόσμο.

Η αξία του ανανεωμένου μοντέλου αυξάνεται συνεχώς μέσα από ελκυστικά προϊόντα, καινοτομίες, αυθεντικότητα και ποιοτικές επικοινωνίες που αποτελούν τμήμα του «γενετικού υλικού» του.

Αυτός ο ενθουσιασμός αντανακλάται με τον καλύτερο τρόπο στην τελευταία έκθεση που δημοσίευσε η εταιρεία Interbrand με θέμα τα καλύτερα παγκόσμια εμπορικά σήματα (Best Global Brands). Μάλιστα η premium επωνυμία ανέβηκε στο Νο 87 της γενικής κατάταξης.

Να σημειώσουμε ότι το 2014 η μάρκα δεν είχε μπει καν στο top 100, αλλά το 2015 εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην 98η θέση και το 2016 ανέβηκε δέκα θέσεις ψηλότερα, φτάνοντας στο No 88. Η ισχυρή άνοδος πηγάζει από την αυθεντικότητα και το ντιζάιν που αντανακλάται με τον πιο όμορφο τρόπο στην εξωτερική εμφάνιση.

Είναι γνωστό -άλλωστε- ότι η μάρκα απευθύνεται σε δημιουργικούς, νέους ανθρώπους, που ζουν σε πόλεις, όπου οι ελκυστικοί χώροι διαβίωσης συρρικνώνονται συνεχώς και η υπεύθυνη χρήση κτηριακών υποδομών γίνεται όλο και πιο σημαντική.

Τέλος, η άνοδος της αξίας του εμπορικού σήματος της Mini συνοδεύεται από αντίστοιχη αύξηση των προϊοντικών πωλήσεων. Τους πρώτους οκτώ μήνες της χρονιάς οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 3,1% σε σχέση με πέρσι, φτάνοντας συνολικά στα 230.925 οχήματα. Οι μεγαλύτεροι συντελεστές ανόδου για την premium μάρκα είναι τα Mini Countryman (+12,9%) και Mini Convertible (+20,3%).

Το «Best Global Brands» 2017 είναι η 18η έκδοση της έκθεσης που δημοσιεύεται κάθε χρόνο από την παγκόσμια εταιρεία συμβούλων μάρκας Interbrand και διερευνά τον τρόπο με τον οποίο τα εμπορικά σήματα καθορίζουν την επιτυχία μιας επιχείρησης. Η κατάταξη βασίζεται στην οικονομική επιτυχία των προϊόντων και υπηρεσιών της μάρκας, στον ρόλο της στην απόφαση αγοράς του πελάτη και στον αντίκτυπο που έχει στην τιμολογιακή πολιτική της εταιρείας.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet