Εις… αύριον τα σπουδαία για τα «δίδυμα αδέρφια» της Γης
Επιστήμη & Τεχνολογία

Εις… αύριον τα σπουδαία για τα «δίδυμα αδέρφια» της Γης

Ακόμα μία σημαντική ανακάλυψη αναμένεται να ανακοινώσει την Πέμπτη η NASA που πλέον αναζητά τα… δίδυμα αδέρφια της Γης. Οι υπεύθυνοι της διαστημικής υπηρεσίας θα προβούν σε ανακοινώσεις σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου και θα αποκαλύψουν τι εντοπίστηκε από το τηλεσκόπιο Κέπλερ.

Το Κέλπερ εντοπίζει εξωπλανήτες που μπορούν να φιλοξενήσουν οποιαδήποτε μορφή ζωής, ενδεχομένως και ειδών εξελιγμένων εξίσου ή και περισσότερο από τον άνθρωπο. Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει, η τελευταία ανακάλυψη της επιστημονικής ομάδας που χειρίζεται το Κέπλερ, ήταν αρκούντως μεγάλη, ώστε να οργανωθεί έκτακτη συνέντευξη Τύπου, και να ενημερωθεί ο πλανήτης.

Δεν έχουν διαρρεύσει περισσότερες λεπτομέρειες, ωστόσο λόγω του γεγονότος ότι οι ανακοινώσεις αφορούν στην αποστολή του Κέπλερ, εικάζεται ότι η ανακάλυψη που θα ανακοινωθεί αφορά πλανήτη που μπορεί να φιλοξενεί κάποια μορφή ζωής.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τη διαστημική υπηρεσία, η μεγάλη ανακάλυψη επιτεύχθηκε με τη βοήθεια του προγράμματος τεχνητής νοημοσύνης της Google, η οποία ανέλυσε τα δεδομένα που συνέλεξε το Κέπλερ και παρουσίασε τα απρόσμενα αποτελέσματα. Στο πρόγραμμα συνεργασίας μετέχουν τέσσερις κορυφαίοι επιστήμονες της NASA και ο στόχος είναι να επιτυγχάνεται η ανάλυση των «πληροφοριών» στον συντομότερο δυνατό χρόνο, ώστε να επισπευστεί η αποστολή.

 Ο «κοντινότερος ξάδερφος» της Γης

Τον Ιούλιο του 2015, η NASA είχε ανακοινώσει ότι το Κέπλερ εντόπισε τον «κοντινότερο ξάδερφο της Γης». Πρόκειται για τον βραχώδη πλανήτη Kepler 452B, ο οποίος έχει το ίδιο μέγεθος με τη Γη. Η απόστασή του από τον Ήλιο θεωρείται ιδανική για να φιλοξενηθούν μορφές ζωής. Για την ακρίβεια, ο Kepler 452B έχει ακριβώς την ίδια απόσταση που έχει η Γη από τον Ήλιο, στον γαλαξία που βρίσκεται!

Ο Kepler 452B είναι ηλικίας 6 δισεκατομμυρίων ετών, ενώ λαμβάνει 10% περισσότερη ενέργεια από τον ήλιο του απ’ ότι η Γη. Ένα έτος στον πλανήτη ολοκληρώνεται σε 380 μέρες, ενώ στη Γη είναι 360. Μάλιστα, οι επιστήμονες δεν θεωρούν απίθανο στον πλανήτη να υπάρχει νερό και σύννεφα.

Το Κέπλερ ξεκίνησε την αναζήτηση πιθανών «κατοικήσιμων πλανητών» το 2009. Το πρώτο σκέλος της αποστολής του ολοκληρώθηκε το 2012. Ωστόσο, τα αποτελέσματα ήταν τόσο εντυπωσιακά, που το 2014 χρηματοδοτήθηκε νέα, πολύ μεγαλύτερη αποστολή, αναζητώντας ακόμη περισσότερους εξωπλανήτες και κοσμικά φαινόμενα. Για την ιστορία, η πρώτη ανακάλυψη εξωπλανήτη έγινε πριν από 20 χρόνια…

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet