Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση από τη Νεανική Εστία Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου Πολυδρόσου
Κοινωνία

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση από τη Νεανική Εστία Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου Πολυδρόσου

Στη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση με τίτλο «Χριστούγεννα σε Δύση και Ανατολή» που πραγματοποίησε η Νεανική Εστία του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Πολυδρόσου παραβρέθηκε ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης.

Στον χαιρετισμό του, ο κ. Πατούλης συνεχάρη του συντελεστές για την όμορφη εκδήλωση, μίλησε για τις κυψέλες πολιτισμού, παιδείας και αθλητισμού που οραματίζεται να υπάρχουν σε κάθε γειτονιά της πόλης, αντίστοιχες με αυτή στη γειτονιά του Πολυδρόσου που, όπως είπε, «αγκαλιάζει μεγάλους και μικρούς χάρη στους άξιους ποιμένες της με σκοπό την πνευματική καλλιέργειά τους». Κλείνοντας τον χαιρετισμό του ευχήθηκε «Καλές Γιορτές και μια ειρηνική νέα χρονιά».

Στη διάρκεια της εκδήλωσης που απαρτίζονταν από δύο μέρη, παρουσιάστηκαν εορταστικές μελωδίες στο πιάνο αλλά και ένα χριστουγεννιάτικο παραμύθισε συνοδεία μουσικής των μεγάλων κλασικών συνθετών της Δύσης όπως του Μπετόβεν, του Σοπέν και άλλων, και με συμμετοχή των δασκάλων του Δημοτικού Ωδείου Αμαρουσίου Α. Βέργου, Κ. Βουρλή και Β. Παπαιωάννου. Στην κιθάρα εμφανίστηκε το ντουέτο Ν. Σακελλαρίου και Χρ. Πολυκρέτη. Η Παιδική Χορωδία της Νεανικής Εστίας ερμήνευσε χριστουγεννιάτικες μελωδίες υπό τη διεύθυνση της καθηγήτριας μουσικής Ε. Ψαρογιώργου. Στο δεύτερο μέρος της βραδιάς, η Χορωδία Πολυδρόσου Ελληνορθόδοξης Παράδοσης έψαλε κάλαντα και ερμήνευσε τραγούδια του Ελληνισμού με τη συνοδεία παραδοσιακών οργάνων από καθηγητές του Δημοτικού Ωδείου Αμαρουσίου. Αφηγητής της εικόνας της Γέννησης του Θεανθρώπου στη Δύση και στην Ανατολή ήταν ο δρ. Ιστορίας και Διαπολιτισμικής Παιδαγωγικής Θ. Διαλεκτόπουλος. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την εμφάνιση της παιδικής χορωδίας «Ανεμώνη» υπό τη διεύθυνση του Στ. Γανωτή.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν, επίσης, ο προϊστάμενος του Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου π. Λάμπρος Ανδρεάκης, και ο πατέρας Εμμανουήλ Δανδουλάκης, και ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αμαρουσίου (ΚΕΔΑ), Νίκος Πέππας.

Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο δημοτικός σύμβουλος Πέτρος Κόνιαρης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet