Ο Δήμος Βριλησσίων συμμετέχει ενεργά στο όραμα για «έξυπνες και βιώσιμες πόλεις»
Ποιότητα Ζωής

Ο Δήμος Βριλησσίων συμμετέχει ενεργά στο όραμα για «έξυπνες και βιώσιμες πόλεις»

«Είμαστε μία δημιουργική, σύγχρονη πόλη, γι’ αυτό πιστεύουμε και επενδύουμε στο όραμα των “smart cities”, των “έξυπνων πόλεων”, οι οποίες λειτουργούν με τρόπο που διευκολύνει την καθημερινότητα των πολιτών και τη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης». Αυτό δήλωσε ο δήμαρχος Βριλησσίων, Ξένος Μανιατογιάννης, παρουσιάζοντας την εισήγησή του, με θέμα «Σχεδιασμός του Δήμου Βριλησσίων για Περιβαλλοντικά Φιλικές και Ενεργειακά Αποδοτικές Μεταφορές», στο 6ο «Smart Cities Conference», που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018 στο συνεδριακό κέντρο «Δαΐς», στο Μαρούσι.

Ο κ. Μανιατογιάννης αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, που εισέρχεται ήδη σε φάση υλοποίησης στα Βριλήσσια, στην αντικατάσταση του οδοφωτισμού με LED με τηλεματική διαχείριση της λειτουργίας του, στη σχεδιαζόμενη επένδυση σε ηλεκτροκίνητα οχήματα για τη λειτουργία της δημοτικής συγκοινωνίας, αλλά και στις «έξυπνες» λύσεις που εφαρμόζει ο Δήμος Βριλησσίων και εκτός μεταφορών, όπως στη διαχείριση των απορριμμάτων, με την ψηφιακή πλατφόρμα ενημέρωσης για την ανακύκλωση και τη διασύνδεσή της με την τοπική επιχειρηματικότητα, την κατασκευή του 4ου Παιδικού βιοκλιματικού σταθμού και τις αναβαθμισμένες ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Δήμου.

Το «Smart Cities Conference» αποτελεί την καθιερωμένη ετήσια συνάντηση όλων των εμπλεκόμενων φορέων που έχουν ως κοινή στόχευση να αναπτύξουν «έξυπνες και βιώσιμες πόλεις». Στη διοργάνωση συμμετείχαν και φέτος υπουργεία, δήμοι, δημόσιοι φορείς και ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet