Κύπελλο ΕΠΣΑ: Η Κηφισιά νίκησε 2-0 την Αγία Παρασκευή και σήκωσε την «κούπα»
Αθλητισμός

Κύπελλο ΕΠΣΑ: Η Κηφισιά νίκησε 2-0 την Αγία Παρασκευή και σήκωσε την «κούπα»

Πέντε χρόνια μετά την προηγούμενη κατάκτηση του κυπέλλου ΕΠΣΑ, η Κηφισιά ξανασήκωσε το τρόπαιο, νικώντας την Αγία Παρασκευή στον τελικό του θεσμού, με σκορ 2-0.

Μέσα σε ένα τρίλεπτο (54′ και 57′) ο Φώτης Καϊμακαμούδης πήρε πάνω του την υπόθεση νίκη και έδωσε στους Κηφισιώτες το έναυσμα για τους έξαλλους πανηγυρισμούς.

Πάντως, παρά τη διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων (σ.σ.: η Κηφισιά αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας και η Santa στην Α’ ΕΠΣΑ), η ομάδα της Αγίας Παρασκευής στάθηκε αξιοπρεπώς στο γήπεδο του Περιστερίου, είχε τις ευκαιρίες της, αλλά η αντίπαλό της ήταν καλά «διαβασμένη» και δεν της άφησε πολλά περιθώρια να κάνει το παιχνίδι της…

Το πρώτο ημίχρονο δεν είχε τη σπουδαία φάση, ενώ οι Αγιοπαρασκευιώτες στο 18′ ζήτησαν πέναλτι, καθώς στη σέντρα του Κοβάνη η μπάλα βρήκε στο σώμα του Τζέλη, αλλά ο διαιτητής, που ήταν κοντά στη φάση, δεν είδε παράβαση.

Στο δεύτερο μέρος, το παιχνίδι «ζωντάνεψε» και στο 46′ η Κηφισιά έφθασε κοντά στο γκολ, αλλά ο «πορτιέρο» Τικταπανίδης απέκρουσε σωτήρια και κράτησε την «Αγία» όρθια. Οι Κηφισιώτες έδειχναν να ελέγχουν το ματς και, πράγματι, στο 54′, μετά από εκτέλεση φάουλ του Τεγούση, ο Καϊμακαμούδης από τα αριστερά έστειλε την μπάλα από κοντά στ’ αντίπαλα δίχτυα. Τι γκολ του «άνοιξε την όρεξη» και τρία λεπτά αργότερα, δέχεται το «συστημένο» πλασέ από τον Παναγιωτόπουλο και το μόνο που χρειάστηκε να κάνει ήταν να σπρώξει την μπάλα στο βάθος της εστίας του Τικταπανίδη.

Στο 88′ η Αγία Παρασκευή είχε μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει και να ξαναμπεί στο παιχνίδια, αλλά η ωραία προσπάθεια του Κοβάνη και εξίσου όμορφη σέντρα του δεν αξιοποιήθηκε από τον Τζίτζη, που δεν κατάφερε να βρει την μπάλα και να τη στείλει στα κηφισιώτικα δίχτυα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet