Δ. Κωνστάντος: Απόδειξη πολιτικής αδυναμίας του δημάρχου οι απουσίες του από το Δ.Σ.
Πολιτική

Δ. Κωνστάντος: Απόδειξη πολιτικής αδυναμίας του δημάρχου οι απουσίες του από το Δ.Σ.

«Προσβλητική προς το Δημοτικό Συμβούλιο» και «απόδειξη πολιτικής αδυναμίας του» χαρακτηρίζει τις συχνές απουσίες του δημάρχου Τάσου Μαυρίδη από τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου ο επικεφαλής της παράταξης Λυκόβρυση Πεύκη.-, Δημήτρης Κωνστάντος.

Στη σχετική ανακοίνωσή του, όπου αναφέρονται και οι παρεμβάσεις της παράταξή του στη συνεδρίαση της Τρίτης 20 Μαρτίου 2018, ο κ. Κωνστάντος αναφέρει τα εξής:

Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Τρίτης 20 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε χωρίς την παρουσία του δημάρχου. Δυστυχώς, ο κ. Μαυρίδης, από την αρχή της θητείας του, έχει επιλέξει μια προσβλητική και απαξιωτική προς το Δημοτικό Συμβούλιο και τους πολίτες συμπεριφορά με την επιλογή του να μην παρουσιάζεται στις συνεδριάσεις, ως οφείλει θεσμικά. Ήταν προφανής ο δυσάρεστος αιφνιδιασμός της προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Γεωργίας Ποριώτου-Χρούσου, η οποία δεν γνώριζε για την απουσία του δημάρχου, την οποία σε απάντηση ερώτησής μας αιτιολόγησε ο αναπληρωτής δημάρχου, κ. Κωνσταντίνος Νικολιδάκης, με την επίκληση αιφνίδιας ασθένειας. Ο κ. Μαυρίδης είναι βέβαιο ότι στη μόλις 3,5 ετών θητεία του έχει καταγράψει πανελλήνιο αρνητικό ρεκόρ απουσιών από τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Εκτός από προσβλητική προς το Δημοτικό Συμβούλιο και τους πολίτες, η επιλογή του δημάρχου να απουσιάζει αναδεικνύει και την εμφανή πλέον και συνεχώς επιδεινούμενη πολιτική αδυναμία του να προσφέρει πειστικές απαντήσεις και να συσπειρώνει την ετερόκλητη ομάδα των δημοτικών του συμβούλων. Είναι χαρακτηριστικό ότι πλέον κανείς από τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξής τους δεν επιχειρηματολογεί υπέρ του δικαιώματος απουσίας του, κάτι που τα προηγούμενα έτη συνέβαινε σε κάθε ανάλογη περίπτωση.

Συνεπείς στα θεσμικά μας καθήκοντα, στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση θέσαμε μια σειρά από ζητήματα. Ειδικότερα:

Ενημέρωση από τους προέδρους των δύο νομικών προσώπων ΚΟΙΠΑΠ και ΠΕΑΠ κ.κ. Ασπραδάκη και Φωτίδη αντίστοιχα, σχετικά με τους πρόσφατους ελέγχους στο ΚΑΠΗ Λυκόβρυσης από την εφορία και στο Δημοτικό Ωδείο από την επιθεώρηση εργασίας, τα αποτελέσματα αυτών, τυχόν πρόστιμα που επιβλήθηκαν και τα μέτρα συμμόρφωσης με τις ισχύουσες διατάξεις της νομοθεσίας.

Συστράτευση του Δημοτικού Συμβουλίου και υποστήριξη της προσφυγής που κατατέθηκε από την Περιφέρεια Αττικής κατά των πλευρικών διοδίων σε Άγιο Στέφανο και Βαρυμπόμπη. Δυστυχώς η απουσία του δημάρχου δεν επέτρεψε τη συζήτηση.

Επισήμανση της απώλειας εισοδημάτων προς τους εργαζομένους του ΚΟΙΠΑΠ λόγω της επιμονής των προηγούμενων διοικήσεων του νομικού προσώπου να μη συμμορφώνονται με τη νομοθεσία στη σύνταξη του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΟΕΥ), κάτι που έγινε τελικά το 2017, μετά από συνεχείς δικαιώσεις των εργαζομένων. Σύμφωνα με την ενημέρωση της προέδρου κ. Ασπραδάκη, η εφαρμογή του ΟΕΥ και ο ορισμός διευθυντών, προϊσταμένων κ.λπ., αναμένεται να ενισχύσει μισθολογικά τους εργαζομένους με το ποσό των 35.000 ευρώ, περίπου, σε ετήσια βάση.

Ανάδειξη της επιβεβλημένης μείωσης των υψηλών τροφείων των παιδικών σταθμών του Δήμου μας, με εφαρμογή τουλάχιστον της πλήρους απαλλαγής σε ποσοστό 100% για εισοδήματα μέχρι και 15.000 ευρώ από την περίοδο 2018 – 2019. Υπενθυμίσαμε ότι το 2018 το ΚΟΙΠΑΠ επιχορηγήθηκε  με επιπλέον 50.000 ευρώ από τον Δήμο για διεύρυνση της κοινωνικής πολιτικής.

Συνταχθήκαμε με την πρόταση του επικεφαλής της Ριζοσπαστικής Ανατροπής κ. Μανόλη Πάγκαλου για συζήτηση και λήψη μέτρων για το μέγα ζήτημα της προστασίας από τους πλειστηριασμούς της λαϊκής κατοικίας.

Εκφράσαμε τα συγχαρητήριά μας στον επικεφαλής της Συμμαχίας Πολιτών κ. Γιάννη Θεοδωρακόπουλο για την εκλογή του στη θέση του Προέδρου του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου.

Απευθύναμε πρόσκληση προς όλες και όλους τους συναδέλφους δημοτικούς συμβούλους να συνεισφέρουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην επιτυχία της τακτικής εαρινής εθελοντικής αιμοδοσίας του Δήμου μας, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018 από τις 10:00 το πρωί μέχρι και τις 8:00 το βράδυ στην αίθουσα «Μανόλης Αναγνωστάκης» (δημαρχείο Πεύκης), σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία». Εκφράσαμε την ικανοποίησή μας για την οργανωμένη προβολή της από τη διοίκηση του νομικού προσώπου, την πρόεδρο κ. Άννα Ασπραδάκη, την κ. Άννα Γαϊτανίδου και το σύνολο των εθελοντριών και εθελοντών.

Αναφερθήκαμε σε συγκεκριμένα περιστατικά πολιτικής συμπεριφοράς σε τοπικό επίπεδο, σε συνδυασμό με την απουσία του δημάρχου, επισημαίνοντας την αναγκαιότητα σεβασμού στις αρχές του δημοκρατικού διαλόγου στη βάση επιχειρημάτων και της επιβεβλημένης ευπρέπειας λόγω και έργω, καταδικάζοντας κάθε παρεκτροπή.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet