Ερώτηση βουλευτών προς τους αρμόδιους υπουργούς για το Κτήμα ΦΙΞ
Ποιότητα Ζωής

Ερώτηση βουλευτών προς τους αρμόδιους υπουργούς για το Κτήμα ΦΙΞ

Ερώτηση προς τους υπουργούς Εσωτερικών, Πολιτισμού και Αθλητισμού κατέθεσαν επτά βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, του ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας από τους αρμόδιους υπουργούς να κοινοποιήσουν τι προτίθενται να κάνουν ώστε το Κτήμα Φιξ στο Ηράκλειο Αττικής να αποδοθεί στην τοπική κοινωνία και εάν υπάρχει δυνατότητα κρατικής χρηματοδότησης της αγοράς της έκτασης.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, «αυξάνονται οι σύμμαχοι του Δήμου Ηρακλείου Αττικής στη διαρκή προσπάθεια που καταβάλλει για να αποκτηθεί και να παραδοθεί στους κατοίκους της πόλης το Κτήμα Φιξ».

«Με αυτόν τον τρόπο δίνεται συνέχεια στην εκστρατεία διεκδίκησης για την απόκτηση του κτήματος, ενώ το θέμα συντηρείται στην επικαιρότητα και στην ατζέντα της κεντρικής πολιτικής σκηνής. Θυμίζουμε, το ζήτημα Κτήμα Φιξ έχει κατ΄ επανάληψη απασχολήσει τα τελευταία χρόνια διαδοχικές επαφές που είχε ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος, με τους υπουργούς Εσωτερικών, Πολιτισμού και την Περιφέρεια Αττικής» συμπληρώνεται στην ανακοίνωση.

Επικεφαλής της πρωτοβουλίας των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, η βουλευτής Β΄ Αθηνών Ελένη Αυλωνίτου, έδωσε το «παρών» στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης. «Η απόκτηση του Κτήματος Φιξ και η απόδοσή του στην τοπική κοινωνία θα ωφελήσει, όχι μόνο τους κατοίκους του Ηρακλείου, αλλά όλο το Λεκανοπέδιο Αττικής καθώς πρόκειται για έναν από τους πολύτιμους πνεύμονες πρασίνου της ευρύτερης περιοχής», σημείωσε.

Ο δήμαρχος Νίκος Μπάμπαλος τόνισε: «Θέλω να ευχαριστήσω την κ. Αυλωνίτου για το ενδιαφέρον που δείχνει στην προσπάθεια ικανοποίησης ενός πάγιου αιτήματος των πολιτών της πόλης μας. Το Κτήμα Φιξ πρέπει να το πάρουμε. Και θα το πάρουμε». Παράλληλα, δήλωσε ότι αντιπροσωπεία του Δήμου θα είναι παρούσα στο κοινοβούλιο κατά την απάντηση της ερώτησης των επτά βουλευτών.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet