Σύλλογος Γονέων Γυμνασίου Ν. Ερυθραίας: Οξυμένα προβλήματα υποδομών
Κοινωνία

Σύλλογος Γονέων Γυμνασίου Ν. Ερυθραίας: Οξυμένα προβλήματα υποδομών

Οξυμένα προβλήματα υποδομών στο Γυμνάσιο Νέας Ερυθραίας καταγγέλλει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου τονίζοντας ότι έχουν γίνει επανειλημμένως επισημάνσεις προς τον Δήμο Κηφισιάς προκειμένου για την επίλυση των ζητημάτων.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου σημειώνεται:

Παραμένουν τα οξυμένα προβλημάτων υποδομών στο Γυμνάσιο της Ν. Ερυθραίας παρά τις επανειλημμένες επισημάνσεις προς τον Δήμο, τόσο από τη Διεύθυνση του Σχολείου, όσο και από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων.

Οι όποιες παρεμβάσεις έχουν γίνει ή δρομολογούνται (π.χ, απόφαση Σχολικής Επιτροπής για κουρτίνες και ηχητικά στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και για τοποθέτηση διχτύου βόλεϊ στο γήπεδο) είναι αποσπασματικές. Απουσιάζει ο ολοκληρωμένος προγραμματισμός και σχεδιασμός, ενώ παράλληλα σπαταλούνται χρήματα σε εργασίες που δεν είναι άμεσης προτεραιότητας. Οι εκπαιδευτικοί αναγκάζονται να απασχολούνται καθημερινά με τη διαχείριση προβλημάτων σχετικών με τις υποδομές σε βάρος των παιδαγωγικών τους καθηκόντων.

Είναι απόλυτη ανάγκη τα τεχνικά προβλήματα του σχολείου να καταγράφονται σε τακτά χρονικά διαστήματα, να αξιολογούνται και να προγραμματίζεται η επίλυσή τους από αρμόδιους τεχνικούς. Η εμπλοκή των αιρετών πρέπει να αφορά στην εκπόνηση μακροπρόθεσμων σχεδίων για την αναβάθμιση της σχολικής στέγης, τη διάθεση των απαραίτητων πόρων, τη δημιουργία επιτελικού οργανογράμματος στις αρμόδιες υπηρεσίες, τη μέριμνα για την ωρίμανση έργων ώστε να μην χάνονται ευκαιρίες χρηματοδοτήσεων. Αντί γι΄ αυτά βλέπουμε την υποκατάσταση κάθε σχεδιασμού από ατομικές πρωτοβουλίες προέδρων των σχολικών επιτροπών, αντιδημάρχων ή δημοτικών συμβούλων. Οι σχολικές επιτροπές αποφασίζουν τη διάθεση κονδυλίων χωρίς ετήσιο προγραμματισμό, χωρίς την ύπαρξη τεχνικών εκθέσεων και μελετών.

Η συντήρηση των σχολικών υποδομών πρέπει να γίνεται με λογική, τεχνική, υπηρεσιακή συνέχεια αξιοποιώντας τις σύγχρονες μεθοδολογίες και να μην εξαρτάται από τις αλλαγές και τον υποκειμενισμό των εκάστοτε αιρετών. Ζητάμε σοβαρή οργάνωση και όχι προεκλογικά μερεμέτια βιτρίνας. Η μέριμνα για την κατάσταση των σχολικών υποδομών δεν είναι «χάρη», είναι νομική και ηθική υποχρέωση της διοίκησης του Δήμου απέναντι στις σημερινές και μελλοντικές γενιές μαθητών/τριών.

Επαναλαμβάνουμε τα βασικά μας αιτήματα για τα οποία παραθέτουμε ενδεικτικά σχετικό φωτογραφικό υλικό:

  • Ανακαίνιση αίθουσας πολλαπλών χρήσεων.
  • Σύγχρονες τουαλέτες.
  • Επίστρωση γηπέδου μπάσκετ και τοποθέτηση υποδομής για βόλεϊ.
  • Εκσυγχρονισμός ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων σε ΑΠΧ, στις αίθουσες διδασκαλίας, επαρκής φωτισμός του προαυλίου, μεγαφωνική στο γήπεδο μπάσκετ, τηλεφωνική γραμμή στο φυλάκιο.
  • Εκσυγχρονισμός εγκατάστασης θέρμανσης.
  • Φύλαξη του σχολείου τα Σαββατοκύριακα και κατασκευές προφύλαξης των εσωτερικών χώρων (εξωτερικές πόρτες στα συγκροτήματα τουαλετών, επέκταση γωνιακών κιγκλιδωμάτων στον 1ο όροφο).
  • Δημιουργία νέων χώρων για γραφεία καθηγητών και βοηθητικές αίθουσες.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet