Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018

Η Ιωάννα Καρυστιάνη στη Λέσχη Ανάγνωσης του Συλλόγου «Αργώ»

0
537 Προβολές

Στη νέα συνάντηση της Λέσχης Ανάγνωσης του Πολιτιστικού – Επιστημονικού Συλλόγου Χαλανδρίου «Αργώ» θα διεξαχθεί συζήτηση με τη συγγραφέα Ιωάννα Καρυστιάνη για το τελευταίο βιβλίο της με τίτλο «Το φαράγγι».

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 7 Μαΐου 2018 στις 19:30 στα γραφεία του Συλλόγου (Σοφ. Βενιζέλου 20 & Καραολή – Δημητρίου, κέντρο Χαλανδρίου).

Την εκδήλωση θα συντονίσει η φιλόλογος Γεωργία Τεμπέλη.

Οι ενδιαφερόμενοι να παρακολουθήσουν τη συζήτηση θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή αποστέλλοντας μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση argohalandriou@yahoo.com.

Πρόσκληση σε εκδήλωση του Συλλόγου «Αργώ» με τη συγγραφέα Ιωάννα Καρυστιάνη

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου

Ο Αργύρης Λιόδης ούτε στη μέση του πουθενά, δίχως ξένα αφτιά παρόντα, μπορούσε να φωνάξει τα ονόματα των έξι, να τους σιμώσει μαζεμένους, να τους κοιτάξει επιτέλους κατάματα, για να λάβει τη δύναμη και να τολμήσει έστω δυο λόγια για τα ξερά γεγονότα. 

Δυο λόγια για τα ξερά γεγονότα δεν επιχείρησε ούτε σε αργοπορημένες επιστολές, γιατί στο παρελθόν όποτε λιποψυχούσε και ήθελε να τους τα γράψει, τελικά λιποψυχούσε και στην ιδέα του γραμμένου χαρτιού. 

Θα του έλειπαν και τα βλέμματά τους μόλις μάθαιναν, κι αυτός είχε την ελπίδα και την ανάγκη να κουρνιάσει στα μάτια τους. 

Αλλά επί είκοσι εννιά χρόνια έξι άλλα ζευγάρια μάτια τον εμπόδιζαν, όλα σκοτεινές κόπιες του συμβολαίου με τις εφτά, μαζί με τη δική του, υπογραφές, να μην πατηθεί ο όρκος σιωπής εκείνης της νύχτας.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Καστανιώτη.

Αφήστε ένα σχόλιο

Scroll Up