Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019

14ο Αθλητικό Φεστιβάλ Δήμου Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη

0
251 Προβολές

Τελετές λήξης αθλημάτων με γυμναστικές επιδείξεις, αγώνες και παραδοσιακοί χοροί διαμορφώνουν το πρόγραμμα του 14ου Αθλητικού Φεστιβάλ του Δήμου Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη από τις 16 Μαΐου έως τις 24 Ιουνίου 2018 στο οποίο παίρνουν μέρος περισσότεροι από 3.000 αθλούμενοι της Διεύθυνσης Αθλητισμού.

Πρόκειται για ένα πολυήμερο Φεστιβάλ στο πλαίσιο των προγραμμάτων «Διά; βίου Άσκηση» και «Άθληση για όλους» της περιόδου 2017-2018, που περιλαμβάνει όλες τις ηλικίες και αποσκοπεί στην προαγωγή της ευγενούς άμιλλας μεταξύ των συμμετεχόντων, αλλά και την προβολή της παράδοσης με αντίστοιχες χορευτικές εκδηλώσεις.

Η έναρξη του Φεστιβάλ γίνεται την Τετάρτη 16 Μαΐου στον χώρο του «Village shopping & more…» από τις 7 το απόγευμα. Άτομα όλων των ηλικιών θα λάβουν μέρος στο 2ο Μαραθώνιο Γυμναστικής με αεροβική, pilates, yoga και zumba.

Θα ακολουθήσουν αθλητικές δράσεις μαθητών από τα δημοτικά σχολεία που συμμετέχουν στα τμήματα της Διεύθυνσης Αθλητισμού, καθώς και αθλητών από τις ακαδημίες της ομώνυμης Διεύθυνσης του Δήμου, οι οποίοι θα συναγωνιστούν σε αγώνες ποδοσφαίρου, καλαθοσφαίρισης, πετοσφαίρισης, χειροσφαίρισης και κολύμβησης με στόχο την προώθηση κι ανάπτυξη του αθλητικού ιδεώδους. Μάλιστα, για τα αθλήματα της αντισφαίρισης, της επιτραπέζιας αντισφαίρισης, και του tae-kwon-do θα πραγματοποιηθούν επιδείξεις, ενώ για τη ρυθμική θα υπάρχουν δύο διαφορετικές παρουσιάσεις στις δύο Δημοτικές Ενότητες, Νίκαιας και Αγίου Ιωάννη Ρέντη.

Σημαντική θέση στο 14ο Αθλητικό Φεστιβάλ κατέχει η ημερίδα κολύμβησης ατόμων με αναπηρία που θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018 στο Κλειστό Κολυμβητήριο ΔΑΚ «Πλάτων». Χωρίς περιορισμό ηλικίας, με αισθητηριακές, νοητικές, μαθησιακές, ψυχικές και κινητικές δυσκολίες τα άτομα με αναπηρία αθλούνται και σηματοδοτούν την καθημερινή προσπάθεια που καταβάλουν για την ισότιμη ένταξή τους στην κοινωνία.

Στο 14ο Αθλητικό Φεστιβάλ εντάσσονται και τα Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών από τα αντίστοιχα τμήματα της Διεύθυνσης Αθλητισμού σε Νίκαια και Άγιο Ιωάννη Ρέντη. Στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη το Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε στις 12 και 13 Μαΐου στο δημοτικό θέατρο Μίκης Θεοδωράκης στο οποίο υπήρχε μεγάλη προσέλευση θεατών, ενώ στην Νίκαια προγραμματίζεται αντίστοιχη εκδήλωση για 8, 9 και 10 Ιουνίου στο Κατράκειο Θέατρο, με συμμετοχές από τα παιδικά, εφηβικά τμήματα και τα τμήματα ενηλίκων.

Αφήστε ένα σχόλιο

Scroll Up