Συμμετοχή Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα για δωρεάν WiFi
Κοινωνία

Συμμετοχή Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα για δωρεάν WiFi

Στο πρόγραμμα WiFi4EU έχει υποβάλει αίτηση ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης. Το Πρόγραμμα αυτό της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει στόχο να εξασφαλίσει δωρεάν συνδεσιμότητα Wi-Fi για τους πολίτες και τους επισκέπτες σε δημόσιους χώρους, όπως πάρκα, πλατείες, δημόσια κτήρια, βιβλιοθήκες κ.α. παντού στην Ευρώπη. Η χρηματοδότηση WiFi4EU κατανέμεται με ισόρροπο τρόπο μεταξύ των κρατών – μελών, ώστε τόσο οι μόνιμοι κάτοικοι όσο και οι επισκέπτες χιλιάδων τοπικών κοινοτήτων σε όλη την Ε.Ε. να μπορούν να ωφεληθούν από αυτό -τουλάχιστον 6.000 – 8.000 τοπικές κοινότητες μέχρι το 2020.

Το πρόγραμμα WiFi4EU θα είναι ανοικτό σε φορείς του δημοσίου, όπως οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης, βιβλιοθήκες, κέντρα υγείας κ.λπ. Τα έξοδα εξοπλισμού και εγκατάστασης (σημεία πρόσβασης στο διαδίκτυο) θα καλυφθούν από το πρόγραμμα, ενώ ο δικαιούχος αναλαμβάνει τα έξοδα συνδεσιμότητας (συνδρομή για διαδικτυακές υπηρεσίες) και συντήρησης του εξοπλισμού για τρία τουλάχιστον χρόνια.

Σε σχετική ανακοίνωση του  Δήμου σημειώνεται:

«Ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης υπέβαλε αίτηση εγγραφής στις 27 Μαρτίου του 2018, προκειμένου να έχει δικαίωμα συμμετοχής, υπέβαλε συμπληρωματικά στοιχεία στις 27 Απριλίου και στις 15 Μαΐου υπέβαλε επιτυχημένη την αίτηση για τη χορήγηση κουπονιού, ύψους 15.000 ευρώ, προκειμένου τα χρήματα αυτά να αξιοποιηθούν για δωρεάν wifi. Κριτήριο επιλογής είναι η προτεραιότητα υποβολής σε συνδυασμό με την γεωγραφική ισορροπία όσον αφορά στην τελική επιλογή.

»Ο Δήμος αξιοποιεί κάθε δυνατότητα και πηγή χρηματοδότησης προκειμένου να υλοποιήσει έργα και πολιτικές που στόχο έχουν τη βελτίωση της ζωής του πολίτη. Χωρίς φανφάρες και κινήσεις εντυπωσιασμού έχει επιτευχθεί τα τελευταία χρόνια η δημιουργία νέων ιστοσελίδων του Δήμου και των Νομικών Προσώπων, ενώ έχουν γίνει σημαντικά βήματα για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, την εξυπηρέτηση του πολίτη και τη διαφάνεια, όπως η εφαρμογή της έξυπνης πόλης (citify), η εφαρμογή διαβούλευσης, η δημοσίευση της υλοποίησης του προϋπολογισμού, η ψηφιοποίηση των αρχείων του Δήμου».

Επίσης, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, ολοκληρώνεται σε συνεργασία με την Cosmote η αντικατάσταση όλων των γραμμών σύνδεσης στα δημοτικά και στα νηπιαγωγεία του Δήμου με γραμμές ISDN, προκειμένου να έχουν ταχύτητες VDSL (30 Mbps), ενώ προωθείται και η ηλεκτρονική διακίνηση των εγγράφων του Δήμου.

Τα screenshots της υποβολής της αίτησης εγγραφής και της αίτησης χορήγησης κουπονιού:

Αίτηση Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης στο πρόγραμμα WiFi4EU
Αίτηση Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης για τη χορήγηση κουπονιού για το πρόγραμμα WiFi4EU

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet