Πράσινο Κίνημα: Αυτοδιοίκηση με περισσότερη Δημοκρατία και Συμμετοχικές Διαδικασίες
Αυτοδιοίκηση

Πράσινο Κίνημα: Αυτοδιοίκηση με περισσότερη Δημοκρατία και Συμμετοχικές Διαδικασίες

Την πρότασή του στον διάλογο που βρίσκεται σε εξέλιξη για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, στο πλαίσιο του σχεδίου νόμου «Κλεισθένης Ι», καταθέτει το Πράσινο Κίνημα, ζητώντας «Αυτοδιοίκηση με περισσότερη Δημοκρατία και Συμμετοχικές Διαδικασίες».

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στο σχετικό κείμενο – πρόταση του Κινήματος, «παρά τις πολλές διοικητικές μεταρρυθμίσεις, η Ελλάδα παραμένει ένα από τα πιο συγκεντρωτικά κράτη στην Ευρώπη. Η Ευρώπη των περιφερειών και των πόλεων στην Ελλάδα παραμένει ημιτελής, με διεκπεραιωτικές κυρίως αρμοδιότητες, στη σκιά του κεντρικού κράτους. Ο τριπλός χαρακτήρας της παγκόσμιας κρίσης (οικονομικός, περιβαλλοντικός, κοινωνικός) που βιώνουμε και στη χώρας μας επιβάλλει νέα μοντέλα Αυτοδιοίκησης».

«Στις ερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές», όπως αναφέρεται στο ίδιο κείμενο, «οι πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να υπερασπιστούν προτάσεις παραγωγικής ανασυγκρότησης και νέα βιώσιμα μοντέλα οικονομίας και διαχείρισης. Η Αυτοδιοίκηση μπορεί να παίξει ουσιαστικό ρόλο με τη βιώσιμη διαχείριση των φυσικών πόρων, την εφαρμογή τοπικών σχεδίων για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, την ενθάρρυνση της παραγωγής και της κατανάλωσης στην πηγή, την επιδίωξη της κοινωνικής συνοχής, την υπεράσπιση των ανθρώπινων δικαιωμάτων, την έμφαση στην ποιότητα ζωής, την προστασία της υγείας και του φυσικού περιβάλλοντος».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet