Πολίτες σε Δράση: Οι πολίτες «αγκάλιασαν» τη δράση μας για το περιβάλλον
Κοινωνία

Πολίτες σε Δράση: Οι πολίτες «αγκάλιασαν» τη δράση μας για το περιβάλλον

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018 η διπλή εκδήλωση της δημοτικής παράταξης Πολίτες σε Δράση στην πλατεία Σοφούλη στην Πεύκη και στην κεντρική πλατεία της Λυκόβρυσης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος που τιμάται στις 5 Ιουνίου.

Σε ανακοίνωση της παράταξης αναφορικά με τη δράση σημειώνεται:

Στόχος αυτής μας της δράσης ήταν η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μας, μέσα από την ανάδειξη κομβικών οικολογικών και περιβαλλοντολογικών ζητημάτων. Πολλοί συμπολίτες μας προσήλθαν με μεγάλη χαρά και συζήτησαν μαζί μας, δείχνοντας τη μεγάλη τους ευαισθησία.

Εμείς από την πλευρά μας, τους προσφέραμε τα γλαστράκια με τα λουλούδια και τα αρωματικά φυτά, όπως ο δυόσμος κι ο βασιλικός, προσφορά φυτώριου της περιοχής μας. Μαζί με αυτά κι ένα έντυπο με πρακτικές συμβουλές για την προστασία του φυσικού μας περιβάλλοντος και την υιοθέτηση απ’ όλους μας, μιας περισσότερο φιλικής λειτουργίας ως προς αυτό, μέσα από απλά καθημερινά βήματα και συμπεριφορές.

Κι αυτό πρέπει να είναι πρώτιστο μέλημα κάθε δημοτικής παράταξης, φορέα ή συλλογικότητας στις μέρες μας, καθώς η σχέση του καθενός από εμάς με το περιβάλλον και η ανάγκη προστασίας του, είναι κατεξοχήν πολιτικό ζήτημα, με την πλέον ουσιαστική έννοια του όρου. Είναι καιρός να «ωριμάσουμε» ως πολίτες σε θέματα οικολογικής συνείδησης, καθώς και σε αυτόν τον τομέα, η παιδεία μας υπολείπεται σημαντικά σε σχέση με την αντίστοιχη πολιτών άλλων χωρών, κυρίως της Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής.

Ένα σημαντικό, κατά τη γνώμη μας θέμα, το οποίο προσπαθήσαμε να προάγουμε μέσα από αυτή μας τη δράση, είναι αυτό της κομποστοποίησης. Για τον λόγο αυτό δίναμε στους πολίτες που ήρθαν να μας γνωρίσουν και να συζητήσουν μαζί μας, φακελάκια με λίπασμα προερχόμενο από κομποστοποιημένα οργανικά απορρίμματα, προϊόν μιαςκατά τη γνώμη μας αξιέπαινης πρωτοβουλίας της Περιφέρειας την οποία υιοθετούν σταδιακά και πολλοί Δήμοι.

Μέσα από αυτή, γίνεται σαφές πως είναι εξαιρετικά σημαντικό να μάθουμε να αξιοποιούμε ακόμα κι αυτά που για εμάς σήμερα είναι σκουπίδια. Ενδεικτικά, στην Ευρώπη, αυτά που εμείς θεωρούμε σκουπίδια, είναι ωφέλιμα σε ποσοστό άνω του 90%, προσφέροντας ένα σημαντικό έσοδο στους Δήμουςπου τα αξιοποιούν. Επιθυμία μας ήταν να κάνουμε ένα πρώτο βήμα ώστε οι συνδημότεςμας να γνωρίσουν αυτό το πρωτοποριακό προϊόν και να το χρησιμοποιήσουν- δώσαμε σε κάθε ενδιαφερόμενο όλες τις σχετικές πληροφορίες -μαθαίνοντας να «δουλεύουν» στο σπίτι τους πρώτα απ΄ όλα, που είναι το βασικό κύτταρο από το οποίο ξεκινά κάθε προσπάθεια να κάνουμεανακύκλωση, προστατεύοντας έτσι το περιβάλλον.

Γνώμονα για τις πρωτοβουλίες της παράταξής μας Πολίτες σε Δράση, δεν αποτελεί το «φαίνεσθαι». Αντιθέτως,προσπαθούμε κι εμείς να συμβάλλουμε με τις μικρές μας δυνάμεις στο να αναδειχθεί η ουσία των θεμάτων. Και το Περιβάλλον είναι ένα από τα πλέον σημαντικά για το μέλλον μας, για το μέλλον των παιδιών μας. Μέσα από μια διαφορετική προσέγγιση ως προς αυτό, νοηματοδοτείται πλήρως το σύνθημα της εκδήλωσής μας:

Αλλάζουμε Μαζί… Αλλάζουμε τον Δήμο… Αλλάζουμε τις πόλεις μας!!!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet