Μ. Πατούλη: Να συμπτύξουμε ενιαίο μέτωπο για δημιουργία νέων γενιών εθελοντών αιμοδοτών
Αυτοδιοίκηση

Μ. Πατούλη: Να συμπτύξουμε ενιαίο μέτωπο για δημιουργία νέων γενιών εθελοντών αιμοδοτών

«Να συμπτύξουμε ενιαίο μέτωπο για τη δημιουργία νέων γενιών εθελοντών αιμοδοτών» τονίζει η πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων, Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, ο οποίος τιμάται διεθνώς τη 14η Ιουνίου.

Στο σχετικό μηνύμά της η κ. Μ. Πατούλη-Σταυράκη επισημαίνει:

Αν το πολυτιμότερο αγαθό είναι η Ζωή, τότε αυτός που απλόχερα την προσφέρει δεν μπορεί παρά να θεωρείται εξίσου πολύτιμος. Η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη έρχεται να τιμήσει ακριβώς αυτούς τους ανθρώπους που, με ανιδιοτέλεια και υψηλό αίσθημα αλληλεγγύης, προσφέρουν το αίμα τους, γνωρίζοντας ότι με τον τρόπο αυτό σώζουν μια ζωή που βρίσκεται σε κίνδυνο.

Ιδιαίτερα στην Ελλάδα, όπου οι ανάγκες σε αίμα παραμένουν τεράστιες, η εθελοντική αιμοδοσία προσλαμβάνει κυρίαρχη σημασία, καθιστώντας επιτακτικό το καθήκον να γίνουν εθελοντές αιμοδότες όλοι όσοι έχουν τη δυνατότητα αυτή. Και οι ευκαιρίες είναι πολλές και σε τοπικό επίπεδο, μέσα από τις συνεχείς εθελοντικές αιμοδοσίες που πραγματοποιούν οι κοινωνικές υπηρεσίες των δήμων.

Ο Όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων, βασικό «κύτταρο» του οποίου είναι ο Άνθρωπος, στηρίζει σταθερά τη διάδοση της ιδέας της εθελοντικής προσφοράς αίματος, πιστεύοντας ότι η Αλληλεγγύη, η Ανθρωπιά, η Αγάπη προς τον συνάνθρωπο αποδεικνύονται με έργα, μέσα από  πράξεις ειλικρινούς προσφοράς.

Γι΄ αυτό είναι αναγκαίο να ενωθούμε όλοι, Τοπική Αυτοδιοίκηση, φορείς, σύλλογοι και μεμονωμένοι πολίτες, συμπτύσσοντας ένα ισχυρό μέτωπο προώθησης της εθελοντικής αιμοδοσίας, με διαρκή και συστηματική ενημέρωση και δράσεις ευαισθητοποίησης, ιδιαίτερα στα σχολεία μας, προκειμένου να δημιουργήσουμε νέες γενιές εθελοντών αιμοδοτών.

Δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία για να αποφεύγουμε το ύψιστο χρέος προς τον διπλανό μας. Ας αξιοποιήσουμε τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη με την επίσκεψή μας σε κάποιο νοσοκομείο και την εγγραφή μας στις σχετικές λίστες… Ζωής. Θα είναι ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσουμε την εξαιρετική αυτή Ημέρα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet