Το νομικό πλαίσιο για τους πλειστηριασμούς αναλύθηκε σε εκδήλωση στη Λυκόβρυση
Κοινωνία

Το νομικό πλαίσιο για τους πλειστηριασμούς αναλύθηκε σε εκδήλωση στη Λυκόβρυση

Η Επιτροπή Κατά των Πλειστηριασμών Αμαρουσίου, Μεταμόρφωσης, Λυκόβρυσης – Πεύκης πραγματοποίησε την Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018 στο Πνευματικό Κέντρο Λυκόβρυσης, με επιτυχία, ενημερωτική συνάντηση για το μείζον θέμα των πλειστηριασμών.

Την εκδήλωσαν άνοιξαν εκ μέρους των οργανωτών οι δημοτικοί σύμβουλοι Λυκόβρυσης – Πεύκης Δημήτρης Κωνστάντος και Μανόλης Πάγκαλος.

Στη συνέχεια αναγνώσθηκε ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Λυκόβρυσης – Πεύκης σχετικά με τους πλειστηριασμούς το οποίο συζητήθηκε και εγκρίθηκε ομόφωνα στη συνεδρίασή του την Τρίτη 19 Ιουνίου.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο δικηγόρος και βαθύς γνώστης του θέματος Δημήτρης Σαραφιανός ο οποίος ανέλυσε το νομικό πλαίσιο που ισχύει ιδιαίτερα μετά την εφαρμογή των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και τη δυνατότητα κατάσχεσης ακόμα και για χρέη των 500 ευρώ. Επιπρόσθετα αναφέρθηκε στις περιορισμένες δυνατότητες παρέμβασης στην εξέλιξη της νομικής διαδικασίας επισημαίνοντας ότι με τον τρόπο αυτό απλά αναβάλλεται και δεν ματαιώνεται η δυσμενής για τον οφειλέτη εξέλιξη.

Όπως επισημάνθηκε στην εκδήλωση, «με δεδομένο ότι τα επόμενα χρόνια αναμένονται να υλοποιηθούν τουλάχιστον 130.000 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, η οριστική και συνολική επίλυση υπέρ των πραγματικά αδύναμων να πληρώσουν τις οφειλές τους μπορεί να επιτευχθεί αποκλειστικά με πολιτική απόφαση».

Ακολούθησαν ερωτήσεις από τους παρευρισκόμενους, ενώ σύντομες παρεμβάσεις πραγματοποίησαν η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λυκόβρυσης – Πεύκης, Γεωργία Ποριώτου-Χρούσου, ο δημοτικός σύμβουλος Λυκόβρυσης – Πεύκης Παναγιώτης Πανταζής, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλοι Αμαρουσίου, δημοτικός σύμβουλος Λευτέρης Μαγιάκης, ο επικεφαλής δημοτικής παράταξης, δημοτικός σύμβουλος Μεταμόρφωσης Βασίλης Καραβάκος, ο πρώην δήμαρχος Ηρακλείου, επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, δημοτικός σύμβουλος Παντελής Βλασσόπουλος και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Μεταμόρφωσης Δημήτρης Ρεντζής.

Ανάμεσα στις προτάσεις που διατυπώθηκαν συνάντησαν καθολική αποδοχή η δημιουργία σε κάθε Δήμο γραφείου καταγραφής και υποστήριξης των πολιτών, καθώς και η σπουδαιότητα ενημέρωσης και ενεργοποίησης σε επίπεδο γειτονιάς.

Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν, σύμφωνα με την Επιτροπή, το αμέσως επόμενο διάστημα και στους υπόλοιπους Δήμους.

Η επιτροπή κατά των πλειστηριασμών είναι ανοικτή σε νέα μέλη, αιρετούς και φυσικά πρόσωπα, αποσκοπώντας αποκλειστικά, όπως επισημαίνει, «στην υπεύθυνη ενημέρωση των πολιτών, εστιάζοντας ιδιαίτερα σε όσους αποδεδειγμένα και με βάση οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια αδυνατούν για αντικειμενικούς λόγους, και εξ αιτίας της οικονομικής κρίσης, να φανούν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους, κινδυνεύοντας να απωλέσουν την πρώτη κατοικία και τη λοιπή περιουσία τους».

Οι ενδιαφερόμενοι να ενημερώνονται για τις δραστηριότητες της επιτροπής ή να εγγραφούν μέλη μπορούν να επικοινωνήσουν στο email: [email protected].

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet