Έκθεση Europol: Ενισχυμένες και με βαρύ οπλισμό οι αναρχικές τρομοκρατικές ομάδες στην Ελλάδα
Κοινωνία

Έκθεση Europol: Ενισχυμένες και με βαρύ οπλισμό οι αναρχικές τρομοκρατικές ομάδες στην Ελλάδα

«Ενισχυμένες επιχειρησιακές δυνατότητες και πρόσβαση σε στρατιωτικού τύπου οπλισμό» διαθέτουν οι αναρχικές τρομοκρατικές -όπως τις χαρακτηρίζει η ετήσια έκθεση της Europol για την τρομοκρατία στην Ε.Ε.- ομάδες στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με την έκθεση της Europol, οι τρομοκρατικές επιθέσεις από αναρχικές ομάδες στη χώρα μας το 2018 ανήλθαν στις οχτώ, χωρίς όμως να συνυπολογίζεται σε αυτές το γεγονός ότι σχεδόν καθημερινά τα Εξάρχεια μετατρέπονται σε πεδίο μάχης. Επίσης, Έλληνες τρομοκράτες βρίσκονται πίσω από την αποστολή παγιδευμένων δεμάτων στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι και στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, τον Μάρτιο του 2017. Αναφορά γίνεται στη δράση των «Πυρήνων της Φωτιάς», μέλη των οποίων έστειλαν το «τρομοδέμα» που εξερράγη στα χέρια του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, τραυματίζοντας αυτόν και τους δύο αστυνομικούς συνοδούς του.

Αναφορά γίνεται, επίσης, στη δράση των τρομοκρατικών οργανώσεων «Επαναστατική Αυτοάμυνα» και «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών», με την πρώτη να καταγράφει δύο επιθέσεις με Kalashnikov στους αστυνομικούς διμοιρίας των ΜΑΤ έξω απ’ τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, ενώ η «ΟΛΑ» ανέλαβε την ευθύνη για δύο βομβιστικές επιθέσεις. Η πρώτη τον Απρίλιο στα γραφεία της Eurobank, στην οδό Σανταρόζα, στο κέντρο της Αθήνας και η δεύτερη στο Εφετείο, στις 22 Δεκεμβρίου.

Όπως αναφέρει η έκθεση της Europol, 36 άτομα συνελήφθησαν για συμμετοχή σε ομάδες αναρχικής τρομοκρατίας, εκ των οποίων οι 12 στην Ελλάδα. Σε αυτούς, η προσμετρούνται οι 9 Τούρκοι, μέλη της ακροαριστερής οργάνωσης DHKP-C, που η Αντριμοκρατική Υπηρεσία συνέλαβε τον Νοέμβριο στην Αττική (σ.σ.: λίγο πριν την επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Ελλάδα).

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet