Δωρεάν ή μειωμένου κόστους φοίτηση σε φροντιστήρια εξασφάλισε ο Δήμος Αμαρουσίου
Κοινωνία

Δωρεάν ή μειωμένου κόστους φοίτηση σε φροντιστήρια εξασφάλισε ο Δήμος Αμαρουσίου

Το πρόγραμμα δωρεάν φοίτησης ή μειωμένου κόστους φοίτησης σε φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης και ξένων γλωσσών της πόλης υλοποιεί και φέτος ο Δήμος Αμαρουσίου, στο πλαίσιο του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, παρέχοντας τη δυνατότητα στις οικογένειες που αντιμετωπίζουν κοινωνικές ή οικονομικές δυσκολίες να καλύψουν μέρος των εκπαιδευτικών αναγκών των παιδιών τους.

Οι θέσεις φοίτησης εξασφαλίζονται, όπως ανακοίνωσε ο Δήμος, χάρη στην πολύτιμη συνεργασία και το υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης των ιδιοκτητών φροντιστηρίων της πόλης, οι οποίοι βάσει των δυνατοτήτων τους διαθέτουν συγκεκριμένο αριθμό θέσεων και για συγκεκριμένες τάξεις.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, δήλωσε σχετικά:

«Στόχος μας όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες να έχουν ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση και στην απόκτηση της γνώσης χωρίς αποκλεισμούς. Ευχαριστούμε θερμά τους ιδιοκτήτες των φροντιστηρίων που και εφέτος ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου μας, ώστε ενωμένοι, να δώσουμε στα παιδιά της πόλης μας όλα τα εφόδια για την πρόοδο και την εξέλιξή τους».

Το πρόγραμμα υλοποιείται από το Γραφείο Κοινωνικής Στήριξης του ΝΠΔΔ Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Δήμου Αμαρουσίου (ΟΚΟΙΠΑΔΑ) με την επίβλεψη του προέδρου του, Πέτρου Κόνιαρη.

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να καταθέσουν τη σχετική αίτηση στο Γραφείο Κοινωνικής Στήριξης (Παλαιολόγου 9, 2ος όροφος) μαζί με τα δικαιολογητικά.

Απαραίτητα δικαιολογητικά:

  1. Τελευταίο εκκαθαριστικό έτους 2018 (Φορολογικό έτος 2017).
  2. Απόφαση τυχόν αναπηρίας σε μέλος της οικογένειας.
  3. Αντίγραφο πρόσφατης οικογενειακής κατάστασης (πιστοποίηση πολυτεκνίας ή μονογονεϊκότητας).
  4. Φωτοτυπία ταυτότητας.
  5. Κάρτα τυχόν ανεργίας μέλους της οικογένειας.
  6. Οποιοδήποτε άλλο έγγραφο που πιστοποιεί την κατάταξη της αιτούσας οικογένειας σε ευάλωτη κοινωνική θέση.

Η υποβολή των αιτήσεων δήλωσης συμμετοχής ξεκίνησε τη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018 και θα διαρκέσει έως την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018. Οι αιτήσεις κατατίθενται καθημερινά από τις 9:30 π.μ έως τις 12:30 μ.μ.

Οι ενδιαφερόμενοι για πληροφορίες μπορούν να καλούν στους αριθμούς τηλεφώνου 213 2031920, 213 2031929, 213 2031912.

Με ανακοίνωσή της η διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου εύχεται σε όλους «Καλή & Δημιουργική σχολική χρονιά!».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet