Ινδία: Παύει να είναι ποινικό αδίκημα η μοιχεία
Κόσμος

Ινδία: Παύει να είναι ποινικό αδίκημα η μοιχεία

Χρειάστηκε να περάσουν 158 χρόνια για να καταργηθεί ο – λιγότερο αναχρονιστικός – νόμος σύμφωνα με τον οποίο η μοιχεία συνιστούσε ποινικό αδίκημα και οι γυναίκες ήταν κτήμα των συζύγων τους.

Μέχρι τώρα, κάθε άνδρας που είχε ερωτική επαφή με μια παντρεμένη γυναίκα χωρίς την άδεια του συζύγου της, θεωρείτο ότι είχε διαπράξει ποινικό αδίκημα.

Δεν υπάρχουν στοιχεία σχετικά με το πόσοι άνδρες έχουν τιμωρηθεί με ποινή φυλάκισης έως πέντε ετών ή έχουν πληρώσει πρόστιμο – ή και τα δύο – βάσει του σχετικού αποικιακού νόμου.

Η όλη διαδικασία ξεκίνησε όταν τον περασμένο Αύγουστο ο Ινδός επιχειρηματίας Τζόζεφ Σάιν, που ζει στην Ιταλία, υπογράμμισε ότι ο σχετικός νόμος προωθούσε τη διάκριση μεταξύ των δύο φύλων και ιδιαίτερα εις βάρος των γυναικών.

«Οι έγγαμες γυναίκες δεν αποτελούν ειδική περίπτωση για τη δίωξη για μοιχεία και δεν θα έπρεπε σε καμία περίπτωση να αντιμετωπίζονται διαφορετικά από τους άνδρες» σημείωνε ο Σάιν.

Αν και το ζήτημα της μοιχείας θίγει άλλα ζητήματα, όπως το διαζύγιο, «δεν μπορεί να είναι ποινικό αδίκημα», τόνισε ο πρόεδρος του Ανώτατου Δικαστηρίου της Ινδίας, Ντιπάκ Μίσρα, ενόσω διάβαζε την απόφαση.

Υπενθυμίζεται ότι μόλις στις αρχές Σεπτεμβρίου, το Ανώτατο Δικαστήριο της Ινδίας κατήργησε, επίσης μετά από 158 χρόνια, τον νόμο που ποινικοποιεί την ομοφυλοφιλία.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet