Δ. Κωνστάντος: Υπάρχει «plan b» μετά την «αποχώρηση» της Μ. Πατούλη-Σταυράκη;
Πολιτική

Δ. Κωνστάντος: Υπάρχει «plan b» μετά την «αποχώρηση» της Μ. Πατούλη-Σταυράκη;

Το πολιτικό «σκηνικό» που διαμορφώνεται στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης μετά την ανακοίνωση της ανεξάρτητης δημοτικής συμβούλου Μαρίνας Πατούλη-Σταυράκη να μην κατέλθει ως υποψήφια δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 σχολιάζει ο επικεφαλής της παράταξης Λυκόβρυση Πεύκη.-, Δημήτρης Κωνστάντος.

Επισημαίνοντας ότι «τουλάχιστον πέντε δημοτικοί σύμβουλοι είχαν “βρει” στην υποψηφιότητα της κ. Μαρίνας Πατούλη τη δική τους αυτοδιοικητική επιλογή για τον Δήμο» ο κ. Κωνστάντος διερωτάται εάν υπάρχει «plan b» στη συγκεκριμένη ομάδα.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

H αποχώρηση της κ. Μαρίνας Πατούλη από τις εκλογές στον Δήμο μας

Η σημερινή επίσημη δήλωση «αποχώρησης» της κ. Μαρίνας Πατούλη-Σταυράκη από τις επικείμενες δημοτικές εκλογές του Μαΐου 2019 δημιουργεί αναμφισβήτητα ένα νέο τοπίο, εν πολλοίς αναμενόμενο, μετά τη διεκδίκηση της Περιφέρειας Αττικής από τον κ. Γιώργο Πατούλη με την επίσημη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας.

Σημαντικός αριθμός συμπολιτών μας, καθώς και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου (τουλάχιστον 5) είχαν «βρει» στην υποψηφιότητα της κ. Μαρίνας Πατούλη τη δική τους αυτοδιοικητική επιλογή για τον Δήμο μας. Πολλοί είχαν δημοσιοποιήσει την προτίμησή τους δίνοντας καθημερινές «μάχες» στις διάφορες συζητήσεις που γίνονταν. Η αποχώρηση της κ. Πατούλη δημιουργεί προς το παρόν ένα εύλογο κενό εκπροσώπησης όλων όσων τη στήριζαν. Υπάρχει «plan b» στη συγκεκριμένη ομάδα; Θα υπάρξει κάποια νέα υποψηφιότητα που θα την κρατήσει συσπειρωμένη; Θα προκύψει διασπορά σε υφιστάμενες και νέες δημοτικές παρατάξεις; Θα ιδιωτεύσει σημαντικός αριθμός απέχοντας από τις εκλογές; Ερωτήματα που ζητούν απάντηση.

Στη δημοκρατική μορφή οργάνωσης σε όλα τα επίπεδα, η δυνατότητα άριστης εκπροσώπησης του εκλογικού σώματος είναι προϋπόθεση για την αρτιότητα και πληρότητα της έκφρασης του στα θεσμικά όργανα. Η αποχώρηση της κ. Πατούλη εφόσον δεν υπάρχει ενωτικό «plan b» δημιουργεί ένα κενό έκφρασης που υπό προϋποθέσεις μπορεί να δημιουργήσει συνθήκες απενεργοποίησης και όχι της επιθυμητής ενεργοποίησης του συνόλου των συνδημοτών μας.

Οι δημοτικές παρατάξεις, παλαιές και νέες, μπορεί να συζητούν τα οφέλη που προκύπτουν στον σχεδιασμό τους ή στις στοχεύσεις τους με τα νέα δεδομένα. Ωστόσο είναι προς όφελος της ποιότητας της τοπικής δημοκρατίας η δυνατότητα έκφρασης του συνόλου των συνδημοτών μας χωρίς αποκλεισμούς.

Αναμφίβολα οι επικείμενες δημοτικές εκλογές θα είχαν μεγαλύτερο ενδιαφέρον με τη συμμετοχή παράταξης με επικεφαλής την κ. Μαρίνα Πατούλη. Η αποχώρησή της ΔΕΝ προσφέρεται για πανηγυρισμούς και διεκδικήσεις «λαφύρων». Αντίθετα οφείλουμε να επιδιώξουμε και να ενθαρρύνουμε την αποτύπωση της έκφρασης όλων των συμπολιτών μας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet