Αθλητικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα FAIRHAP στην Πεντέλη
Αθλητισμός

Αθλητικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα FAIRHAP στην Πεντέλη

Στις 27 Οκτωβρίου 2018 πραγματοποιήθηκαν αθλητικές εκδηλώσεις στο γήπεδο «5×5 Soccer Academy» στη Παλαιά Πεντέλη, με τη συμμετοχή των παιδιών και των προπονητών που συμμετείχαν στο αθλητικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα FAIRHAP.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι η εταιρεία ΔΗΣΚΕΑΝ συμμετέχει και συντονίζει διετές έργο με τίτλο FAIRHAP – Δίκαιο Παιχνίδι και Χαρά μέσω του Αθλητισμού, με τη χρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+, στο οποίο συμμετέχουν επίσης φορείς από την Ιταλία, τη Ρουμανία, τη Λετονία και τη Βουλγαρία.

Στόχος του έργου είναι η υποστήριξη και ευαισθητοποίηση όσων διδάσκουν αθλητισμό σε παιδιά σχετικά με τις βασικές Ολυμπιακές αξίες, μέσα από καινοτόμες εκπαιδευτικές διαδικασίες, προκειμένου να μπορούν να αναγνωρίσουν τις αξίες αυτές και να τις ενσταλάξουν σε παιδιά ηλικίας 10-12 ετών, μέσω της αθλητικής εκπαιδευτικής διεργασίας.

Στο πλαίσιο του έργου, κάθε χώρα έχει δημιουργήσει ομάδες παιδιών ηλικίας 10-12 ετών, όπου το φύλο, η αθλητική ικανότητα και οι κινητικές δεξιότητες δεν έχουν  ληφθεί υπόψη, προκειμένου να αποφευχθεί κάθε είδους αποκλεισμός και να προωθηθούν οι αρχές του αθλητισμού για όλους.

Στην Ελλάδα, στις εκπαιδευτικές δραστηριότητες συμμετείχαν 111 παιδιά τα οποία, υπό την καθοδήγηση των προπονητών του έργου, ακολούθησαν ένα πρόγραμμα που συνδυάζει αθλητική προπόνηση με μια σειρά από ειδικά παιχνίδια και συζητήσεις που προωθούν τις Ολυμπιακές αξίες. Οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες διήρκεσαν 24 εβδομάδες.

Το ανοιχτό τουρνουά που διοργανώθηκε μετά την ολοκλήρωση των προπονήσεων είχε τη μορφή μιας μεγάλης γιορτής για τα παιδιά που σκοπό είχε επίσης τη παρακολούθηση της αθλητικής τους συμπεριφοράς στα θέματα του έργου και τη παρουσίαση των αποτελεσμάτων της συμμετοχής τους στους γονείς, στο κοινό και στους σχετικούς ενδιαφερόμενους.

Όλα τα παιδιά συμμετείχαν σε μια σειρά αγώνων μη ανταγωνιστικού χαρακτήρα και έλαβαν μετάλλια και πιστοποιητικά συμμετοχής στο έργο FAIRHAP.

Ανακαλύψτε περισσότερα για το πρόγραμμα FAIRHAP στο www.fairhap-project.eu 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet